Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Çocuğa cinsel istismar yasası Meclis'e gidiyor

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, hadım kelimesi yerine 'kimyasal kastrasyon' kelimesinin kullanılmasının daha doğru olacağını ifade ederek, konu ile ilgili yasa tasarısının Meclis'e götürüleceğini belirtti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-21 11:54:50

Çocuğa cinsel istismar yasası Meclis'e gidiyor

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, kamuoyunda 'hadım cezası' olarak bilinen uygulamanın 'kimyasal kastrasyon' ifade edilmesi gerektiğini belirterek, bu suça bulaşan kişilerle ilgili olarak farklı cezaları öngören bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışmayı en kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne göndereceklerini açıkladı.

Habertürk TV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Akdağ, küçük yaştaki çocuklara karşı cinsel içerikli suçlara dair çalışmalarda hem Yargıtay hem de hakimlerle görüşmelere devam ettiklerini söyledi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATI VAR CEZANIN EN AĞIRINI VERECEĞİZ"

"Cezaları ağırlaştırmak, tecavüz ve öldürme varsa cezaların en ağırını verme eğilimimiz var" ifadesini kullanan Akdağ, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın da bu yönde talimatı var. Bu sene için bir acil eylem planı hazırladık, bunu önümüzdeki günlerde Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğim. Bu eylem planı 2018 için. Ondan sonraki dönemin eylem planlarını da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız hazırlayacak. 2018 için acil bir eylem planı yapıyoruz. Belki nisanın ilk haftasına sarkabilecek."

"HADIM KELİMESİ YANLIŞ. KİMYASAL KASTRASYON DENMELİ"

Akdağ ayrıca, vatandaşın vicdanını tatmin edecek şekilde cezaları geliştireceklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Hadım kelimesi yanlış, biz buna cinsel isteğin baskılanması diyoruz. Kanuna yazarken de böyle yapacağız. Bu da bir cezalandırma değil aslında, bir tedbir. Cezalandırmadan sonra infaz sürelerini bitirip de normal hayata dönenlerin içinde fiilleri tekrarlama oranı yüksek. Onlarla ilgili tedbirler alıyoruz. Cinsel isteğin bastırılması. Hakim bunu isteyebilecek. Bu kişilerin cezalarının ardından çocuklarla çalışabilecekleri bir ortamın da önüne geçeceğiz ve istismara bulaşmış kişilerle çocuklarımızı kesinlikle aynı ortama sokmayacağız."

Haber Ara