Dolar

32,5344

Euro

34,9655

Altın

2.428,48

Bist

9.704,53

CNN muhabirinden 'endişeyle takip' yorumu: Bunu hep biz diyorduk!

CNN International muhabiri Clarissa Ward, ABD'deki Kongre baskınıyla başlayan olaylar sonrası Türkiye'den yapılan uyarı açıklamasını, 'Bu tam da bir ABD basın bülteninde, kriz veya isyan sırasında Orta Doğu'daki bir şehirde olabilecek Amerikan vatandaşları için okumaya alıştığımız türden bir dil' şeklinde yorumladı

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-07 16:43:20

CNN muhabirinden 'endişeyle takip' yorumu: Bunu hep biz diyorduk!

ABD'de Kasım ayında gerçekleşen başkanlık seçimlerinin oy sayımında hile olduğunu savunan ve yenilgiyi kabul etmediğini her fırsatta dile getiren Trump, dünkü konuşmasında bu düşüncelerini tekrar dile getirmesinden sonra, destekçileri Kongre binasını basmıştı.

download_10

“Endişeyle takip ediyoruz”

Tüm dünyanın yakından takip ettiği ABD Kongresindeki kargaşayla birlikte çeşitli ülkelerden de üst üste resmi açıklamalar yapıldı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"ABD Başkanlık seçimlerinin ardından yaşanan ve bugün Kongre binasının göstericiler tarafından basılması teşebbüsüne kadar varan iç gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. ABD'deki tüm tarafları itidal ve sağduyuya davet ediyoruz. ABD'nin bu iç siyasi krizi olgunluk içinde aşacağına inanıyoruz. ABD'deki vatandaşlarımızın kalabalık mekanlar ve gösteri yapılan yerlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz"

"Alıştığımız bir dil”

CNN International muhabiri Clarissa Ward ise Ankara'dan Türk vatandaşlarına yönelik uyarı açıklamasının dilini ABD'den görmeye alışık olduklarını söyledi. Bakanlığın açıklamasını okuyan Ward, Washintgon'a karşı üslubun daha önce Beyaz Saray tarafından kullanıldığını hatırlattı.

Ward, “Ortadoğu'ya yaptığımız çağrıları ABD'deki olaylar üzerinden Türkiye bize yapıyor. Bu tam da bir ABD basın bülteninde, kriz veya isyan sırasında Orta Doğu'daki bir şehirde olabilecek Amerikan vatandaşları için okumaya alıştığımız türden bir dil" diye konuştu.

“Şaşırtıcı”

Yorumunun devamında CNN muhabiri, "Bu türden bir dille Türkiye gibi ülkelerin vatandaşlarını ABD başkenti çevresinde bulunmanın tehlikeli olduğu konusunda uyardığını görmek şaşırtıcı…” ifadelerini kullandı.

Haber Ara