Dolar

32,4885

Euro

34,6088

Altın

2.481,75

Bist

9.577,40

CNN: 'FBI, Trump'ın seçim kampanyası müdürünün telefonlarını dinledi'

CNN, Trump'ın seçim kampanyası müdürü Paul Manafort'un, 2016 başkanlık seçimlerinden önce ve sonra FBI tarafından telefonlarının dinlendiğini iddia etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-19 17:51:06

CNN: 'FBI, Trump'ın seçim kampanyası müdürünün telefonlarını dinledi'

CNN, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası müdürü Paul Manafort'un, 2016 başkanlık seçimlerinden önce ve sonra FBI tarafından telefonlarının dinlendiğini iddia etti.

GİZLİ MAHKEME EMİRLERİ KULLANILDI

CNN'in haberine göre FBI, Manafort'un telefonlarını dinlemek için gizli mahkeme emirlerini kullandı. Öte yandan 3 ayrı kaynağa dayandırılan haberde, elde edilen bazı istihbarat verilerinin, Trump'ın seçim kampanyasına yardım etmesi için Manafort'un Rusya'dan talepte bulunduğuna dair şüpheleri tetiklediği de iddia edildi.

Fakat kaynaklardan 2'si bu verilerin henüz doğrulanmadığını söyledi.

"MANAFORT'U İZLEME FAALİYETİ 2014'TE BAŞLADI"

FBI, Ukrayna'nın eski iktidar partisiyle iş birliği yaptığı iddialarından dolayı Manafort'u 2014'te soruşturmaya başladı. Manafort'a yönelik izleme faaliyetine mahkemenin izin verdiği ve Yabancı İstihbarat İzleme Yasası (FISA) ile de uyumlu olduğu belirtildi.

Faaliyetin delil yetersizliğinden dolayı sona erdirildiği fakat aynı sürecin 2017 yılının başında yeni bir FISA emriyle tekrar başladığı aktarıldı İzleme faaliyetinin, Rusya'nın ABD başkanlık seçimlerine müdahalede bulunduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmanın bir parçası haline geldiği kaydedildi.

NYT: MANAFORT'A DAVA AÇMAYI PLANLADILAR

New York Times'ın haberinde ise FBI'ın evine düzenlediği baskının ardından Manafort'a dava açılmasının planlandığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Trump Jr, damadı ve danışmanı Jared Kushner ile birlikte Rusya soruşturmasında adı en çok geçen kişilerden biri olan Manafort'un, 9 Haziran 2016'da söz konusu isimlerle 'Kremlin bağlantılı' Rus avukat Natalia Veselnitskaya ile New York'taki Trump Tower'da bir araya geldiği yazılmıştı.

Ayrıca Manafort, 26 Temmuz'da ABD Senatosu'nda soruşturmaya ilişkin olarak ifade vermişti.

Öte yandan aynı tarihte FBI'ın Manafort'un evlerinden birinde Rusya soruşturması kapsamında arama yaptığı belirtilmişti.

Haber Ara