Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

CNN'den ''seçim'' anketi: Biden Trump'a karşı hala favori

CNN, ABD'de 2020'de yapılacak başkanlık seçimi ile ilgili bir anket düzenledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 08:44:53

CNN'den ''seçim'' anketi: Biden Trump'a karşı hala favori

ABD'nin CNN kanalı tarafından yapılan son anket, ülkede gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimleri için Demokrat aday adayları arasındaki son tabloyu ortaya koydu. Ülke genelindeki kayıtlı Demokrat seçmenler arasında yapılan ankette oyların yüzde 27'sini alan Sanders, yarışı ilk sırada götüren Barack Obama döneminde başkan yardımcılığı yapan Biden'ı 3 puanla geçti.

Ankette 3 puanlık farkın 'hata payı' içinde olduğu belirtilirken, sonuç olarak kimin ilk sırada olduğunun netleşmediğine işaret edildi. Buna rağmen Sanders'in, CNN'in aralık ayında yaptığı anket sonucuna kıyasla oy oranını 7 puan arttırdığı vurgulandı.

BİDEN TRUMP'A KARŞI HALA FAVORİ

Ayrıca Sanders'in, rakipleri arasında 'seçmenin sorunlarına en iyi hitap eden' aday adayı olduğu belirtilen ankette, Başkan Donald Trump'a karşı zafer kazanma ihtimali en yüksek adayın ise hala Biden olduğu ifade edildi.

Diğer yandan ankete göre, katılımcıların yüzde 57'si Trump'ı yenebilecek bir aday çıkarmanın, kendilerini ilgilendiren konularda hemfikir olan birini seçmekten daha önemli olduğunu belirtti.

Ankette Massachusetts senatörü Elizabeth Warren yüzde 14, Indiana Valisi Pete Buttigieg yüzde 11 ve yarışa sonradan dahil olan milyarder işadamı Michael Bloomberg ise yüzde 5 oy aldı.

Haber Ara