Dolar

32,5369

Euro

34,8647

Altın

2.429,13

Bist

9.645,02

Clinton yenilginin 'kitabını' yazacak

Hillary Clinton, kendisi açısından yenilgiyle sonuçlanan başkanlık yarışı sürecinde yaşadıklarını bir kitapta toplayacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 16:25:13

Clinton yenilginin 'kitabını' yazacak

Deutsche Welle'nin Türkçe servisinin aktardığı habere göre 2016 yılındaki ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin başkan adayı olarak seçime katılan ve Cumhuriyetçi Parti'nin aday gösterdiği popülist Donald Trump karşısında yenilgiye uğrayan Hillary Clinton kitap yazmaya hazırlanıyor. Kitabında hayatına, yenilgiyle sonuçlanan başkanlık yarışına ve geleceğe ilişkin düşüncelerine yer verecek.

Amerikan yayınevi Simon and Schuster'ın basacağı kitabın Clinton'ın kendi kaleme aldığı makalelerden oluşacağı belirtildi. Kitap için şimdiye kadar karşısına çıkan etkileyici insanlara ait alıntılardan ilham aldığını dile getiren Clinton "Bu alıntılar bana iyi zamanları kutlama, absürd zamanlara gülme, kötü zamanlarda dayanma ve hayatın sunmuş olduğu şeylere karşı takdir duygumu derinleştirme konusunda yardımcı oldu” dedi.

'BELEDİYE SEÇİMLERİNE HAZIRLANIYOR'

Yaşamış olduğu seçim yenilgisinden sonra büyük ölçüde inzivaya çekilen Hillary Clinton, Trump'ın yemin töreni için kocası ABD eski başkanlarından Bill Clinton'la birlikte Washington'a gelmişti.

69 yaşındaki Hilary Clinton, şimdiye kadar bir adet otobiyografi de dahil olmak üzere 5 kitap kaleme aldı. Kasım ayında düzenlenecek belediye seçimlerinde New York kentinden aday olacağı iddia edilen Clinton'ın son kitabı ‘Zor Tercihler' 2014'de yayımlanmıştı.

Haber Ara