Dolar

32,5862

Euro

34,8130

Altın

2.416,97

Bist

9.645,02

Clinton: Trump iş imkanlarını yok edecek

Clinton, Cumhuriyetçi rakibi Trump'ın ekonomiyi resesyona sürükleyeceğini savunarak, 'Trump’ın fikirleri, 3,4 milyon iş imkanının yok olmasıyla sonuçlanır.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-12 12:14:00

Clinton: Trump iş imkanlarını yok edecek

Demokrat partinin başkan adayı Hillary Clinton, Michigan eyaletinin Detroit kentinde yaptığı seçim konuşmasında, ekonomi politikalarını anlattı ve Trump'ın ekonomik vaatlerini eleştirdi..

AA'nın haberine göre; Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın hafta başında aynı şehirde, “ABD'nin üçüncü dünya ülkesi olma yolunda ilerlediği” söylemlerinde bulunmasını eleştiren Clinton, "Olumsuz ve kötümser bakış açısı doğru değil. Eğer istersek ve çabalarsak, Amerika'nın en iyi günlerini gelecekte göreceğiz." dedi.

"KÜÇÜK ESNAFIN KIZIYIM"

Beyaz Saray'daki en önemli misyonunun herkes için işleyen bir ekonomi yaratmak olacağını söyleyen Clinton, bunu kişisel bir hedef gördüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben Amerikan orta sınıfının bir ürünüyüm. Chicago'da doğdum ve bir banliyöde büyüdüm. Dedem 50 yıl boyunca Pensilvanya'nın Scranton şehrinde bir fabrikada çalıştı. Babam, dedem çok çalıştığı için üniversiteye gidebildi ve sonunda kendi küçük işini kurdu ve ben de böylece kendi hayallerimin peşinden gidebildim. Hayallerim beni nereye götürürse götürsün şunu asla unutmadım; ben fabrika işçisinin torunu ve küçük bir esnafın kızıyım ve ikisiyle de gurur duyuyorum."

"TRUMP'IN FİKİRLERİ 3,4 MİLYON İŞ İMKANINA MAL OLACAK"

Trump'ın ekonomi politikalarının küçük ölçekli işletmelere ve orta sınıfa zarar vereceğini öne süren Clinton, 2008'de Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı olan Senatör John McCain'in eski ekonomi danışmanı Mark Zandi'nin araştırmasına atıfta bulunarak, şunları kaydetti:

“Muhafazakar uzmanlar bile Trump'ın politikalarının ekonomiyi yeniden resesyona sokacağını söylüyor. Senatör John McCain'in eski danışmanı tarafından hazırlanan bağımsız araştırmaya göre, Trump'ın zenginlerin vergilerini azaltmaktan, Çin'le ticaret savaşı başlatmaya ve çalışkan göçmenleri sınır dışı etmeye uzanan fikirleri, 3,4 milyon iş imkanının yok olmasıyla sonuçlanır”

Şu an Moody's Analytics'in Başekonomisti olan Mark Zandi, Clinton'ın ekonomi politikalarının ise 10 milyonun üzerinde istihdam yaratacağını öngörüyor.

"TRUMP'IN VERGİ PLANI AİLESİNE 4 MİLYAR DOLAR KAZANDIRIR"

Vergi konusunda Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ı da eleştiren Clinton, Trump'ın hala vergi beyannamesini açıklamadığını hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:

Clinton, Cumhuriyetçi adayın teklif ettiği vergi reformunun ise Trump ailesine 4 milyar dolar kazandıracağını ileri sürerek, "Düşünün, bu 4 milyar dolarla 47 bin kişiye dört yıllık üniversite eğitimi veya 3 milyon çocuğa bir yıllık sağlık hizmeti imkanı sağlayabiliriz." ifadelerini kullandı.

Haber Ara