Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

Clinton: Kadınlar için tarihi bir an

ABD'deki başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olarak adaylığı garantileyen Clinton, kadın vurgusunda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-08 07:41:22

Clinton: Kadınlar için tarihi bir an

BBC Türkçe'nin haberine göre; Amerika Birleşik Devletleri'nde Demokrat Parti'nin başkan adaylığını garantilediği bildirilen Hillary Clinton destekçilerine, kadınlar için tarihsel önemde bu ana ulaşmalarına yardım ettikleri için teşekkür etti.

Clinton New York'taki konuşmasında "Teşekkürler, önemli bir kilometre taşına ulaştık" dedi ve ekledi "Tarihimizde ilk kez bir kadın, önde gelen bir partinin başkan adayı oldu."

New Jersey'deki seçimi de önde bitirerek adaylığını daha da sağlamlaştıran Clinton, "Büyük düşünen her bir küçük kıza sesleniyorum: Evet istediğiniz her şeyi olabilirsiniz. Başkan dahi olabilirsiniz." dedi.

Sol fikirleriyle öne çıkan rakibi Bernie Sanders ise, California'daki seçimleri kazanarak, süper delegeleri Clinton yerine kendisini desteklemeye ikna etmeyi umuyor.

Yorumcular, Sanders'ın bu konudaki şansının düşük olduğunu savunuyor.

Sanders Clinton'ın kazanmadığını ve kazanmak için Temmuz ayından önce oy kullanamayacak ve görüşlerini değiştirmeleri mümkün olan süper delegelerin desteğine ihtiyaç duyduğu açıklamasını yapmıştı.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump ise yarış ile ilgili olarak "Daha yeni başlıyoruz ve çok güzel olacak" şeklinde konuştu.

AP Clinton'ın bu sonuca, Puerto Rico'daki ön seçimleri farkla kazanması ve süper delegelerinin taahütlerinin netleşmesi üzerine ulaştığını açıklamıştı.

BBC muhabiri Katty Kay, Clinton'ın ilk kez büyük bir partinin kadın adayı olmasının beklenen heyecanı yaratmamasının nedenin, Clinton'ın yıllardır siyasetin içinde önde gelen bir figür olması olduğunu söylüyor.

Haber Ara