Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

Clinton, FBI'ın soruşturma başlatacağını açıklamasının ardından ilk kez konuştu

ABD'de Demokrat Parti Başkan adayı Hillary Clinton, e-postalarına ilişkin Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) yeni bir soruşturma başlatacağını açıklaması üzerine bunu gerektirecek bir bulgu bulunmadığını ve kendinden emin olduğunu belirterek, tüm gerçeklerin 'tam ve eksiksiz' yayınlanmasını istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-29 09:54:46

Clinton, FBI'ın soruşturma başlatacağını açıklamasının ardından ilk kez konuştu

Iowa eyaletinin Cedar Rapids kentindeki mitinginde, FBI Başkanı James Comey'in e-postalarla ilgili soruşturma yapılacağına ilişkin ABD Kongresi'ne yazdığı mektup konusunda herhangi bir yorumda bulunmayan Clinton, aynı eyalete bağlı Des Moines kentinde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, Comey'e halka e-postalarla ilgili yeni soruşturma konusunda açıklama yapması çağrısında bulunan Clinton, "Amerikan halkı tüm gerçekleri tam ve eksiksiz olarak edinmeyi hak ediyor. Bu büro (FBI), bu meseledeki sorun ne ise herhangi bir gecikme olmadan açıklamak zorundadır. Onlar ne ise temmuz ayında varılan sonucu değiştirmeyecektir." diye konuştu.

James Comey, geçen temmuz ayında yaptığı açıklamada, Clinton'un ABD Dışişleri Bakanı olduğu dönemde kişisel e-posta hesabı üzerinden devlete ait gizli bilgileri içeren yazışmalarda bulunduğunu bildirmiş ancak yargılanmasını gerektirecek bir durum olmadığını söylemişti.

Comey, e-postalarla ilgili ABD Kongresi'ne hitaben bir mektup kaleme alarak, soruşturmaya konu olabilecek bazı yazışmaların varlığından haberdar olduklarını kaydetmişti.

Mektupta, "Daha önce Clinton'un e-postalarına ilişkin soruşturmayı tamamladığımızı bildirmiştik." ifadesini kullanan Comey, FBI'ın önceki soruşturmasıyla ilgili yeni yazışmaların varlığını öğrendiklerini belirtmişti. Comey, soruşturmanın tekrar başlatılarak gizli yazışmaların yapılıp yapılmadığına bakılması yönündeki görüşünü de aktarmıştı. Clinton'ın kişisel e-postalarıyla ilgili sorunundan kendine siyasi bir çıkış arayan Cumhuriyetçi Parti Başkan adayı Donald Trump ise bu konunun Watergate Skandalı'ndan daha büyük olduğunu iddia ediyor. Anketlere göre, başkanlık yarışında Clinton, Trump'ın en az 5 puan önünde bulunuyor.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara