Dolar

32,5938

Euro

34,7271

Altın

2.497,23

Bist

9.524,59

Clinton'dan e-posta açıklaması

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Clinton, e-postaların araştırılmasından 'bir şey çıkmayacağını' öne sürdü...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-01 00:29:52

Clinton'dan e-posta açıklaması

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD'de başkanlık seçimlerine bir hafta kalırken, Hillary Clinton'ın aylardır peşini bırakmayan e-posta konusu, FBI'ın cuma günü attığı adımla yeniden ülke gündemine oturdu.

FBI Direktörü James Comey, geçen hafta ABD Kongresine gönderdiği mektupta, Clinton'ın en yakın danışmanlarından Huma Abedin'in (ayrı yaşadığı) eşi eski Kongre üyesi Anthony Weiner'a ait bir bilgisayarda ortaya çıkan yaklaşık 650 e-postanın Clinton dosyasıyla ilgili olabileceğini bildirmiş, ABD Adalet Bakanlığı da FBI'a bunu araştırma izni vermişti.

Bazı insanların "FBI'ın elinde herhangi bir delil olmadan niçin seçime dahil olmaya çalıştığını" sorguladığını ifade eden Clinton, gündeme getirilen yeni e-postaların da araştırılması gerektiğini vurgulayarak, "Şüphesiz onlara da bakmalılar ve benim e-postalarıma baktıklarında ulaştıkları sonuca varacaklarına eminim. Buradan bir şey çıkmaz." diye konuştu.

"Obama, Comey'e güvenmeyi sürdürüyor"

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD Başkanı Barack Obama'nın, FBI Direktörü Comey'in başkanlık seçimlerini etkilemeye çalıştığına inanmadığını bildirdi.

Günlük basın toplantısında bir soru üzerine Earnest, "Başkan Obama, Comey'in bir adayın veya bir siyasi partinin yarar sağlamasına dair gizli strateji güttüğünü düşünmüyor." ifadesini kullandı.

Earnest, Comey'in Kongre'ye yeni e-postaları araştırmaya dair yaptığı bilgilendirmede Beyaz Saray'ın herhangi bir rolü olmadığının altını çizdi. 

Haber Ara