Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

Clinton’a karşı kardeş Bush!

Eski Florida Valisi Jeb Bush, Cumhuriyetçi Parti’den başkanlık için yarışacağını açıkladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 10:05:18

Clinton’a karşı kardeş Bush!

Anadolu Ajansı'ndan Barışkan Ünal'ın haberine göre; ABD'de eski Florida Valisi Jeb Bush, gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den aday adayı olduğunu duyurdu.

Jeb Bush, adaylığını Florida eyaletinde açıkladı. "Başkanlığa adayım" diyen Bush, konuşmasında partisinin diğer adayları ile Demokrat Parti'nin başkan aday adayı Hillary Clinton'ı hedef aldı. Bush, "Washington'daki karmaşıklığı, bunların olmasına yardım eden veya düzeltmekte yetersiz kalanlarla gidermemiz mümkün değil" diye konuştu. 

Bush, ayrıca, ABD Başkanı Barack Obama ve Clinton'ı kastederek, "Başkanlık bir liberalden diğerine geçmemeli" ifadesini kullandı. Obama yönetiminin dış politikasını da eleştiren Bush, Obama'nın "çözülememiş krizler, savunulmayan dostlar, isimlendirilmemiş düşmanlar mirası" bırakacağını iddia etti.  

Eşi Meksika doğumlu olan Bush, konuşmasının bir bölümünü İspanyolca yaparak ülkedeki Latin Amerikalı nüfusa da hitap etti.

Kampanya logosunda soy ismi yok

Bush'un kampanya logosu olarak  "Jeb!" ifadesini kullanması ise dikkati çekti.

ABD'nin eski başkanlarından George H.W. Bush'un oğlu, Obama'dan önceki Başkan George W. Bush'un da kardeşi olan Jeb Bush'un, böylelikle soy ismi ve aile bağlarının getirebileceği olası çağrışımların önüne geçmeyi amaçladığı yorumu yapıldı. 

Toplantıya Jeb Bush'un babası ve kardeşi de katılmadı.

Bush'un özellikle göçmenlik ve eğitim alanlarındaki yaklaşımı muhafazakarların eleştirilerine neden oluyor. 

ABD Başkanlık seçimi için Jeb Bush'un yanı sıra eski Teksas Valisi Rick Perry, senatörler Lindsey Graham, Marco Rubio, Ted Cruz ve Rand Paul, önceki başkanlık yarışında da aday olan eski senatör Rick Santorum, Arkansas Valisi Mike Huckabee, iş kadını Carly Fiorina, yazar Ben Carson ve eski New York Valisi George Pataki de Cumhuriyetçi Parti'den aday adaylıklarını resmen duyurdu.

Böylelikle partinin aday adayı sayısı 11'e yükseldi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara