Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

'Cizre, Halep ve Gazze'den farklı değil!'

HDP Sözcüsü Bilgen, Güneydoğu'daki operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-22 01:18:41

'Cizre, Halep ve Gazze'den farklı değil!'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "HDP hendekleri meşrulaştırıyor" sözlerine tepki gösteren HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Cizre, Halep ve Gazze'den farklı değil" yorumunda bulundu.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı kentlerde yürütülen operasyonlara ilişkin, "Çözüm asla bu şehirleri boşaltmakta, insansızlaştırmakta değil. Çözüm, bu şehirlerde bir an önce normal yaşama dönmenin koşullarını oluşturmakta aranmalıdır" dedi.

Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Bilgen, MYK toplantısında doğu bölgelerindeki sokağa çıkma yasakları ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirdiklerini belirtti. 

Bilgen, bölgeden son günlerde ekranlara yansıyan görüntülerin, geçmişte Gazze'de, Halep'te, Şam'da ya da Kobani'de görülen görüntülerden farklı olmadığını iddia ederek, "Cizre'de sağlık meslek lisesinin bombalanma anı bazı kanallarda gösterildi. Sadece 4 günde Cizre'de 8 kişi hayatını kaybetti. Nusaybin'de 1 ölü, onlarca yaralı, Silopi'de 10 ölü, yine onlarca yaralı ve sağlık nedenleriyle tedavi edilemediği için hayatını kaybedenler de bu rakamın dışında" diye konuştu.

Operasyonların sivillerin güvenliği, özgürlüğü, huzuru için gerçekleştirilmediğini öne süren Bilgen, şehirlerin boşalmaması için herkesin yaşadığı yerde özgürce, güven ve barış içinde hayatını devam ettirmesine yönelik çağrılarının bazı çevreleri rahatsız ettiğini kaydetti.

Bilgen, "Hükümet yetkilileri bizim hendekleri meşrulaştırdığımızı söylüyor. Hendek kazanların bizim meşruiyet söylemlerimize ihtiyacı yok. Güvenlik güçlerinin uygulamaları zaten bu hendekleri meşrulaştırmaya yetiyor. Bu politikayla biran önce yüzleşilmesini, bu uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesini zorunlu kılıyor. Çözüm asla bu şehirleri boşaltmakta, insansızlaştırmakta değil. Çözüm, bu şehirlerde bir an önce normal yaşama dönmenin koşullarını oluşturmakta aranmalıdır" ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara