Dolar

32,3661

Euro

35,0127

Altın

2.324,55

Bist

9.125,20

Cizre'de 'Sokak Sağlıklaştırılması' projesi

Şırnak'ın Cizre İlçe Belediyesi, Sanayi Caddesi'nde hayata geçirdiği 'Sokak Sağlıklaştırılması' projesi sayesinde caddeye yeni bir görünüm kazandırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-21 13:36:10

Cizre'de 'Sokak Sağlıklaştırılması' projesi
Şırnak'ın Cizre İlçe Belediyesi, Sanayi Caddesi'nde hayata geçirdiği "Sokak Sağlıklaştırılması" projesi sayesinde caddeye yeni bir görünüm kazandırdı.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Cizre Belediyesi, belediye ve kaymakamlık binalarının da yer aldığı Sanayi Caddesi'nde "Sokak Sağlıklaştırılması" projesini hayata geçirdi. Proje tamamlanma aşamasına gelirken, yapılan aydınlatma sistemi göz kamaştırdı. Çalışma çerçevesinde yolun ortasına 3 metrelik yaya yolu yapılacak ve her iki tarafına çiçeklik ve 12 adet bank konulacak. Yolun iki tarafına vatandaşların güneşten korunması için tek tip ve düzenli açılıp kapanabilen çelik konsilosyon da yapılacak.

Sanayi Caddesi'nde böyle bir değişimin olacağını tahmin edemediğini ifade eden Mehmet Ciro adlı vatandaş, "Belediyenin yapmış olduğu bu çalışma ile sanki caddeye sihirli bir el değmiş gibi oldu. Hem gündüz hem de gece muhteşem bir görüntü sergiliyor. Caddede yürürken insan kendini huzurlu ve mutlu hissediyor. Bu anlamda bu caddenin yapılmasında emekleri olan başta Belediye Başkanı Ahmet Adanur olmak üzere bütün belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Belediyeye kayyum atanmasından sonra ilçenin inşaat alanına döndüğünü ve yapılan çalışmalardan da herkesin memnun kaldığını ifade eden Esnaf Mahmut Çelik ise, "Belediye ilçenin birçok noktasında çalışma başlatmış. Ancak en güzel çalışmayı Sanayi Caddesinde yapmış. Sanayi caddesi yapılan çalışmayla yeni bir görünüme girmiş. İnsan sürekli orada oturup dolaşmak istiyor çünkü görüntüsü ile insana huzur veriyor" diye konuştu.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara