Dolar

32,5506

Euro

34,8861

Altın

2.430,78

Bist

9.645,02

Çipras'tan Türkiye açıklaması: Merkel ve AB siyasi hesaplar içinde

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki katılım müzakerelerinin durdurulmasının yanlış olacağını, Merkel'in ve diğer AB yetkililerinin açıklamalarının siyasi hesaplar içeriyor olabileceğini belirtti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-10 17:50:58

Çipras'tan Türkiye açıklaması: Merkel ve AB siyasi hesaplar içinde

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, 82'inci Uluslararası Selanik Fuarı kapsamında düzenlenen geleneksel basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin önemli bir bölgesel güç ve bölgenin güvenliği, istikrarı açısından önemli bir etken olduğunu belirten Çipras, "Türkiye ile katılım müzakerelerinin durdurulması yanlış olur. Kapıyı kapatmak yanlıştır" ifadelerini kullandı.

Çipras, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in "Türkiye, AB'ye üye olmamalı" yönündeki açıklamalarına değinerek, "Merkel'in ve diğer AB yetkililerinin açıklamaları siyasi hesaplar içeriyor olabilir. Türkiye'de değişimin gerekli olduğunu söylesek de biz görüşümüzün arkasında duracağız" şeklinde konuştu.

ALMANYA - YUNANİSTAN GERİLİMİ

Geçtiğimiz yıllarda iflasın eşiğine gelen Yunanistan'a AB ülkeleri destek vermekten kaçınırken, ardı ardına özelleştirme haberleri de gelmeye başlamıştı. Son olarak bu yılın Nisan ayında 14 havalimanı, 40 yıllığına Alman Fraport'un ana ortağı olduğu konsorsiyum tarafından devralınmış, Selanik Limanı'nın da Alman yatırım fonu Deutsche Invest Equity Partners'a geçtiği belirtilmişti.

Alman yatırım fonu Deutsche Invest Equity Partners, piyasa fiyatı 138,5 milyon euroluk olan Selanik Limanı'nın yüzde 67'lik hissesinin özelleştirilmesi için 231,9 milyon dolar teklif etmişti. Rakamlar arasındaki fark sebbeiyle özelleştirmeler sonrasında Almanya'nın Yunanistan'ı işgal ettiği haberleri gündeme gelmişti.

Haber Ara