Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

Çipras'tan AB'ye tepki

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkenin uluslararası kreditörleriyle yapılan müzakereleri bir an önce tamamlamak istediklerini belirterek, 'Ama bu, nereden gelirse gelsin saçma talepleri tartışmaya tenezzül edeceğimiz anlamına gelmiyor.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-23 21:10:01

Çipras'tan AB'ye tepki

Çipras, partisi SYRIZA'nın meclis grubunda yaptığı konuşmada, kreditörlerle yapılan müzakereleri 5 Aralık'taki Avro Grubu Maliye Bakanları Toplantısı'ndan önce tamamlamak istediklerini vurguladı.

Avrupalı liderlerin "Yunan dramı"nın sona ermesine ilişkin yaptıkları açıklamaları ihtiyatlı bir iyimserlikle karşıladıklarını anlatan Çipras, "Bu, bize krizden çıkmak için Avrupa'da bir siyasi momentum, bir fırsat penceresinin oluştuğu izlenimini veriyor." şeklinde konuştu.

Çipras, ikinci gözden geçirme sürecinin bir an önce tamamlanmasının önemine dikkati çekerek, "Yunan hükümeti anlaşılan konulara mutabık ve anlamsız gecikmeler olmadan bu müzakerelerin tamamlanması yönünde siyasi iradesini ispatladı. Ama bu, nereden gelirse gelsin saçma talepleri tartışmaya tenezzül edeceğimiz anlamına gelmiyor." değerlendirmesini yaptı.

Çipras ayrıca, müzakerelerin tamamlanarak Yunanistan'ın kısa ve orta vadede borcunun hafifletilmesi ve mali piyasalara dönmesine ilişkin kararların 5 Aralık'ta alınması yönündeki isteklerini yineledi.

Kreditörlerin temsilcileri hafta başında, Yunan ekonomi yönetimi ile ikinci gözden geçirme süreci kapsamındaki reformlara ilişkin müzakerelerinde bir sonuca varmadan başkent Atina'dan ayrılmıştı. İki taraf arasındaki uzlaşmazlıkta temel meseleyi çalışma yasalarındaki değişiklikler, toplu iş sözleşmelerinin kısıtlanması ve işten çıkarmaların kolaylaştırılmasına yönelik düzenlemeler oluşturdu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara