Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

Çipras: Son teklifimize yanıt bekliyoruz

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Yunan halkına seslendi. Çipras konuşmasında, kreditörlerin yaptığı teklifi kabul etmediklerini ve yeni tekliflerine yanıt beklediklerini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 18:13:37

Çipras: Son teklifimize yanıt bekliyoruz

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Yunan devlet televizyonunda gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında, kreditörlerin yaptığı teklifin kabul edilemeyeceğini bildirerek, "Yeni yaptığımız teklife yanıt bekliyoruz" dedi.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, ülkesinin içinde bulunduğu kriz ile ilgili olarak sessizliğini bozdu. Yunan devlet televizyonunda halka seslenen Yunan Başbakan, yeni yaptıkları teklife yanıt beklediklerini kaydederek, kreditörlerin yaptığı teklifin kabul edilemez olduğunu söyledi. Çipras, geçtiğimiz günlerde duyurduğu ve Yunan parlamentosunda oylanarak kabul edilen referandumun tarihinde bir değişiklik olmadığını ve Pazar günü gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. 5 Temmuz'da gerçekleştirilecek referandumda vatandaşların "hayır" yönünde oy vermesinin Euro Bölgesinden çıkmakla aynı anlama gelmediğini de kaydeden Çipras, vatandaşlara hayır oyu kullanmaları çağrısı yaptı. Çipras, Avrupalı liderlere seslenerek, Yunan vatandaşlarına bir karara varmaları için zaman vermeleri gerektiğini belirtti. Yunanistan Başbakanı ülkesinde yaşanan mali krizin önemli göstergelerinden biri olan bankaların kapalı olmasının da utandırıcı bir durum olduğunu belirtti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara