Dolar

32,5829

Euro

34,8511

Altın

2.497,83

Bist

9.670,83

Çipras: Miçotakis hükümeti yapmak yerine, ülkeyi her gün yıkıyor

SYRIZA lideri, eski Başbakan Aleksis Çipras, Başbakan Miçotakis hükümetinin ülkeyi inşa etmek yerine, her gün yıkmakla ve ekonomik durgunluğa götürmekle suçladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-07 08:39:36

Çipras: Miçotakis hükümeti yapmak yerine, ülkeyi her gün yıkıyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis hükümetinin Türkiye karşıtı ve Doğu Akdeniz politikasına ülke içinden muhalefet arıtıyor.

SYRIZA lideri, eski Başbakan Aleksis Çipras, Başbakan Miçotakis hükümetinin ülkeyi inşa etmek yerine, her gün yıkmakla ve ekonomik durgunluğa götürmekle suçladı.

Yunan haber sitesi 'Sofokleous'in haberine göre; SYRIZA Merkez Komitesi kürsüsünden hükümete uyarılarda bulunan Çipras, Yunanistan hükümetinin üç cephede şiddetli bir saldırı ile karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Çipras, hükümetin karşı karşıya olduğu saldırıları, koronavirüs salgını, ekonomik kriz ve Türkiye ile yaşanan sorunlar olarak sıraladı.

Bakanların annelere hizmet etmek yerine, para baronlarıyla ilişkiler geliştirmekle meşgul olduklarını söyleyen Çipras, Başbakan Miçotakis hükümetini demokrasiyi baltalamakla suçladı.

Koronavirüs salgını konusunda da hükümeti eleştiren Çipras, Mitsotakis'in bir dizi hata ve planlama eksikliği ile "bir sağlık başarısını mutlak bir fiyaskoya dönüştürmeyi başardığını" söyledi.

Koronavirüs salgınının ikinci dalgasının da birincisinden daha büyük olduğunu iddia eden Çipras, pandemiyle başa çıkmak için sağlam, iyi düşünülmüş, kapsamlı bir plan olması gerektiği konusunda başbakan Miçotakis hükümetini uyardı ve “Aksi takdirde, gelecek kış olanlardan hükümet sorumlu olacak" dedi.

Ekonomi cephesinde yaşanları “dramatik” olarak nitelendiren Çipras, 2020'nin ikinci çeyreğindeki durgunluğun "muhtıra döneminin en kötü performansını aştığını" ve işsizliğin çok yaygın olduğunu" ancak Sayın Mitsotakis hükümetinin bunu görmezlikten geldiğini öne sürdü.

Hükümetin, SYRIZA'nın önerilerini dinlememekle suçlayan Çipras, “Toplum sıkıntı içinde inlerken, hükümet halkı ilgilendirmeyen konuların peşinde koşuyor. Suni gündemlerle halk uyutuluyor” dedi.

Türk-Yunan ilişkileri konusunda da hükümetin politikasını eleştiren Çipras, Başbakan Miçotakis'in Türkiye'ye karşı akıllı ve planlı bir politika uygulamadığını söyledi.

“Hükümet politikasının çıkmazları ve ulusal strateji eksikliğini yüzünden, son on yılların en saldırgan Türkiye'siyle karşı karıyayız” diyen Çipras, kendi başbakanlığı döneminde Türkiye ile olan ilişkilerin sağduyu içinde yürütüldüğünü söyledi.

Oruç Reis'in yakın zamanda Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal ederek, Yunan kıta sahanlığı içinde arama çalışmalarını sürdürmesi konusunda Başbakan Miçotakis hükümeti'nin politikalarının yanlış olduğunu belirten Çipras, “Muhalefetten her kim doğruyu söylerse başı kesilir ya da Erdoğan'ın Truva Atıdır” suçlamalarıyla karşılaştığını söyledi.

Çipras, Miçotakis hükümetinin Mısır'la anlaşma imzaladığı kıta sahanlığı anlaşmasının da problemli olduğunu söyledi. Kıta sahanlığı konusunda Türkiye ile gerilim politikası izlemek yerine, konunun Uluslararası Lahey Adalet Mahkemesi'nde çözülmesinin daha mantıklı olacağını belirtti.

Kaynak: Sofokleousin

Haber Ara