Dolar

32,5133

Euro

34,9638

Altın

2.436,63

Bist

9.796,82

Çipras'ın kabinesinde ayrıntılar

Yeni kabinesini hızlı adımlarla oluşturan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras büyük sürprizlere imza atmadı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-23 02:59:03

Çipras'ın kabinesinde ayrıntılar

Ajansların haberine göre; Yeni kabinenin saat 10.30 Atina'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yemin etmesi bekleniyor. Yemin töreninden hemen sonra Çipras Avrupa'da gerçekleştirilecek olan acil mülteci zirvesinde ülkesini temsil edecek. Zrvenin ardından Çipras New York'a geçip BM çalışmalarına katılacak. 

İkinci SYRIZA-ANEL kabinesinde Nikos Kotzias Dışişleri Bakanlığı koltuğunu korudu. Aynı şekilde, ANEL lideri Panos Kammenos tekrardan Milli Savunma Bakanlığı'na getirildi.

Evkidis Tsakalotos tekrardan Yunanistan'ın Maliye Bakanı oldu. Çipras'ın yakın çalışma arkadaşı Nikos Pappas ise kabinede devlet bakanı olarak yer almaya devam edecek. 

Yannis Drağasakis yeni hükümette de Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmaya devam edecek. Yeni hükümette Çevre ve Enerji Bakanlığı görevini Panos Skourletis üstlenmiş durumda.

Öte yandan, Türkiye'yi çok yakından tanıyan, Türkolog akademisyen Sia Anagnostopoulou Eğitim, Araştırma ve Dinler Bakan Yardımcısı konumuna getirildi. 

Bu arada, Yunanistan medyasına yansıyan son bilgilere göre, SYRIZA ile ANEL, Nikos Voutsis'in Meclis Başkanlığı'na aday gösterilmesi konusunda anlaştılar.

Haber Ara