Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

Çipras, Balkanlar’daki ‘Türk’ etkisinden rahatsız oldu!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Atina'da düzenlenen bir toplantıda, Türkiye’nin Balkanlardaki etkisinden rahatsız olduğunu açıklayarak, “Kuzey Makedonya’yı Yunan uçakları koruyacak, Türk uçakları değil” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-13 14:37:28

Çipras, Balkanlar’daki ‘Türk’ etkisinden rahatsız oldu!

buyuk_8

Kuzey Makedonya ile Yunanistan arasında imzalanan isim anlaşmasının ardından açıklamada bulunan Yunanistan Başbakanı Çipras, Türkiye'nin Balkanlar'daki etkisinden rahatsız olduğunu açıkladı.

‘K.MAKEDONYA'YI TÜRK DEĞİL
YUNAN UÇAKLARI KORUYACAK'

12 Nisan'da Atina'da Pan-Helen toplantısında konuşan Başbakan Çipras, yapılan anlaşmalarla Yunanistan'ın çıkarlarının korunduğunu ifade ederken, Yunan savaş uçaklarının Makedonya hava sahasında uçmasına izin veren anlaşmaya da ayrıca değindi.
Konuyla ilgili Çipras, “Bölgenin istikrarını tehdit eden oyunlar oynadığımızı söylüyorlar ama biz bölgede çok iyi bir müttefik edindik. Resmi olarak komşumuzun hava sahasının güvenliğini devralıyoruz. Bunu bizim uçaklarımız yapacak Türk uçakları değil” açıklamasında bulundu.

TÜRK İŞ ADAMLARININ BÖLGEDEKİ
ETKİSİNDEN ŞİKAYETÇİ!

Türkiye'nin iş dünyasıyla bölgeyi etkisi altına almak istediğini iddia eden Çipras, Kuzey Makedonya'ya Yunan iş adamlarının yatırımlarını götürerek üçüncü ülkelerin bölgedeki etkisini kırmış olacaklarını söyledi.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotsias'ın da Devlet Haber Ajansı ANA-MPA'ya yaptığı açıklamada, isim anlaşmasının hem Yunanistan'ı hem de Kuzey Makedonya'yı Türk etkisinden koruduğunu açıkladı.

YUNANİSTAN, İSİM DEĞİŞİKLİĞİ KARŞILIĞINDA AB VE NATO VETOSUNU KALDIRMA SÖZÜ VERMİŞTİ  

Makedonya ile Yunanistan arasındaki 27 yıllık isim sorununun çözülmesinden sonra Yunanistan Başbakanı Çipras, Makedonya'nın başkenti Üsküp'e çok sayıda bakanlar eşliğinde ziyaret ederek, anlaşmalar imzalanmıştı. Makedonya'nın ismi  11 Ocak tarihinde Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olarak değiştirilmişti. Yunanistan isim değişikliği karşılığında, Makedonya'nın Avrupa Birliği ve NATO'ya üyeliği konusundaki vetosunu kaldırma sözü vermişti.

Haber Ara