Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Çipras, ABD'den ne istedi?

New York’ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler Zirvesi çerçevesinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile kırk dakika süren özel görüşmesinde borç, sığınmacı ve Kıbrıs sorunları ele alındı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-21 17:22:25

Çipras, ABD'den ne istedi?

Çipras, borç konusunda Yunanistan'ın ciddi adımlar kat ettiğini, son yıllarda ciddi reformlar uyguladığını, sonuçlarının da yavaş yavaş belirmeye başladığını söyledi. En kısa sürede IMF ile uygulanabilir bir çözüm bulunmasının gerekli olduğunu vurguladı.

Sputnik'in haberine göre; Sığınmacı sorununa değinirken AB ile Türkiye arasındaki anlaşma dışında bu sorunun üstesinden gelinmesi için bir Plan B olmadığını hatırlattı ve bütün ağırlığı kaldırmak zorunda kalan ülkelerin yardıma ihtiyaçları olduğunu belirtti.

'İŞGAL KUVVETLERİ ADADAN UZAKLAŞMALI'

Kıbrıs konusuna değindiğinde ise, işgal kuvvetlerinin adadan uzaklaşması gerektiğini söyledi. Hükümet çevresinden, görüşmelerde ortak bir anlayışın hâkim olduğu bildirildi.

'ÇİPRAS VE BIDEN, ARALARINDA 'ÖZEL İLETİŞİM HATTI' KURULMASI KONUSUNDA ANLAŞTI'

Hükümet kaynakları, Çipras ve Biden'ın, görüşmelerinde ele aldıkları Kıbrıs ve sığınmacı sorunu hususundaki gelişmelerle ilgili bir 'iletişim hattı' kurulması gerektiği konusunda ortak görüş belirttiklerini kaydetti. BIDEN, YUNANİSTAN'I TEBRİK ETTİ Biden, Yunanistan'ı sığınmacısorununda gösterdiği yaklaşım için tebrik etti ve "ABD için Avrupa'da istikrarın sağlanması çok önemlidir, Yunanistan da Avrupa'daki istikrarın bölünmez bir parçasıdır" dedi. Aleksis Çipras saat 16:30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara