Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Cinnah Genç Yazarlar Ödül Töreni

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmud: - 'Bu yarışmayla, Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkilerin ilerde genç nesillere anlatılması amaçlanıyor'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-14 17:25:39

Cinnah Genç Yazarlar Ödül Töreni
Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmud, Cinnah Genç Yazarlar yarışmasıyla, Türkiye ve Pakistan arasındaki dostane ilişkilerin gelecekte genç nesillere aktarılmasının amaçlandığını bildirdi.

Türkiye ile Pakistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 70. yıl dönümü çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Pakistan Büyükelçiliği tarafından "Cinnah Genç Yazarlar Ödül" töreni düzenlendi.

Büyükelçi Mahmud, MEB Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, bugün Pakistan-Türkiye ilişkileri açısından önemli bir gün yaşadıklarını belirterek, ikincisi düzenlenen "Cinnah Genç Yazarlar" yarışmasının MEB'in çalışanlarının üstün çabalarıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah adına düzenlenen yarışmaya, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen lise öğrencilerinin katıldığını anlatan Mahmud, bu yarışmanın iki ülkenin kamu diplomasisi çabaları için anahtar bir konumda olduğunu kaydetti.

Yarışmaya katılan öğrencilerin yazdıkları kompozisyonlarla Pakistan-Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarına katkıda bulunduklarına işaret eden Büyükelçi Mahmud, "Bu yarışmayla, Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkilerin ilerde genç nesillere anlatılması amaçlanıyor." diye konuştu.

"Bu yıl Pakistan ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 70. yıl dönümü kutlanırken, bu yarışmanın düzenlenmesi ayrı bir önem taşıyor." diyen Büyükelçi Mahmud, 14 Ağustos'ta da Mehmet Akif Ersoy ve Muhammet İkbal adına kutlamalar yapılacağını duyurdu.

Büyükelçi Mahmud, yarışmada derece alan öğrencilere ödüllerini takdim ederek, tüm öğrencileri tebrik etti.

Haber Ara