Dolar

32,5646

Euro

34,7094

Altın

2.492,06

Bist

9.524,59

Çinliler Hollanda'da bebek maması sıkıntısına yol açtı

Çinliler Hollanda'da bebek maması sıkıntısına yol açtı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-24 18:03:25

Çinliler Hollanda'da bebek maması sıkıntısına yol açtı
Çinli tüccarların ülkelerinde yaşanan sıkıntıdan dolayı Hollanda'daki mamaları yüklü miktarda piyasadan toplamaları ve bu kapsamda yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçilebilmesi için Hollandalı bebek maması üreticileri, bu tür ürünlerin marketlerde güvenli raflarda satılmasını istiyor.

Özellikle hırsızlık olaylarının önlenmesini isteyen üreticilerin büyük marketlerle görüşerek bu kapsamda bir dizi güvenlik önlemleri alınması talebinde bulunduğu belirtildi.

Mamaların tıpkı sigara gibi özel raflarda ve kilitli dolaplarda satılabileceğini öneren sektörün en büyük üreticilerden Nutricia firması, bu yolla Hollanda'da ihtiyaç sahibi herkesin bebek maması alabilmesini arzuladıklarını açıkladı. Hollanda medyasına açıklamada bulunan şirket sözcüsü, önlemler sayesinde Hollanda'daki müşterilerine her zaman bu ürünü bulabileceklerinin garantisini vermek istediklerini ifade etti.

Çin'de 2008 yılında mamalarda kanserojen "melamin" adlı maddenin kullanıldığının tespit edilmesi ve bununla ilgili bebek ölümlerinin de görülmesi, Çinlileri büyük oranda yurt dışında üretilen mamaları almaya sevk etmişti.

Çinlilerin bu kapsamda Hollanda'ya büyük rağbet göstermeleri, tüccarların piyasadaki mamaları toplayarak bu ülkeye ihraç etmelerine yol açmıştı. Hollanda'da bu yüzden son yıllarda ciddi anlamda bebek maması sıkıntısı yaşanıyor.

Yasa dışı yapılan bu ticaretin önlenmesi için bir dizi önlem alınan Hollanda'da satış noktalarında kişi başına sadece bir mama satılıyor.

Haber Ara