Dolar

32,5040

Euro

34,6557

Altın

2.478,43

Bist

9.604,29

Çinli turistlere saldırılar TBMM gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba son günlerde Çinli olduğu düşüncesiyle turistlere düzenlenilen saldırıları TBMM gündemine taşıdı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 14:41:50

Çinli turistlere saldırılar TBMM gündeminde

Veli Ağbaba Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde; son bir ayda saldırıya uğrayan turistler ile yakalanan ve tutuklanan faillerin sayılarını sordu. 

Veli Ağbaba, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Çin'de Uygur Türklerine yönelik baskı uygulandığı iddiası ve gerekçesiyle son günlerde ülkemizde Çinli olduğu düşünülen çeşitli uyruklardan insanlara saldırı eylemleri düzenlenmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Temmuz 2015 günü katıldığı iftar programında bunların provokasyon olduğunu iddia etmiştir. Son dönemde bu sebeplerden dolayı bazı ülkeler vatandaşlarına Türkiye'ye gitmemeleri ve dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunmuş ve bazı sanatsal etkinliklerin iptal edilmesi söz konusu olmuştur. Buna göre; Son bir ayda resmi kayıtlara göre Çinli oldukları düşüncesiyle hangi uyruklardan kaç kişi saldırı eylemine maruz kalmıştır? Saldırıya maruz kalanlardan kaçı şikâyette bulunmuştur? Saldırıya uğrayanların sağlık durumları nedir? Maddi ve manevi zararlarının tespiti ve giderilmesi konusunda çalışma yapılmakta mıdır?

Haber Ara