Dolar

32,5765

Euro

34,9747

Altın

2.426,13

Bist

9.722,09

Çinli Diplomat: Yabancı güçler Asya’da yeni renkli devrim hedefliyor, dikkat edelim!

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, 17 Eylül Perşembe günü yaptığı bir röportajda yabancı ülkelerin Asya’da var olan refahı baltalamak için çeşitli bahaneler ile yeni renkli devrim hedeflediklerini açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-17 18:42:56

Çinli Diplomat: Yabancı güçler Asya’da yeni renkli devrim hedefliyor, dikkat edelim!

Wang Yi, küresel rekabet ve küresel anlaşmazlıkların küresel güvenliği tehdit ettiğini ifade etti. Çin'in bölgede komşularıyla iyi ilişkiler kurduğuna dikkat çeken Wang Yi, küresel güvenliğin yeni sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Bu yeni sorunları uluslararası terör tehditi kabul eden Yi, terör örgütlerinin kaynağını aşırılık, terörizm ve ayrılıkçılık olarak ifade etti.


Çinli diplomat istikrarla büyüyen Çin'in yabancı kaynaklı ülkelerin eleştirilerine maruz kaldığını ve sürekli spekülasyonlarla uluslararası basında Çin propagandasına yer yerildiğini söyledi.


Diplomat Yi, yabancı güçlerin Asya'nın iç meselelerine karışmak için türlü bahaneler ürettiğini ve yeni bir renkli devrim dalgasını başlatmaya çalıştıklarını açıkladı.


Tek kutuplu üstünlüğün sürmesini isteyen bu yabancı güçlerin her türlü karalamayı kullanarak Çin, Rusya ve hızlı bir gelişim gösteren ülkelerin baskıya maruz kaldığını ileri sürdü. Bu durumun bazı ülkeler için seçim yapma zorunluluğunun ortaya çıktığını ifade etti.


Wang Yi, “Uluslararası ilişkilerin sınırlarını baltalayan bu tür davranışlar, dünya ülkelerinin ortak çıkarlarına uymuyor ve bu tür eylemler uluslararası toplum tarafından onaylanmayacak. Bu durum tarihte kötü izler bıraktı” dedi.


Ayrıca Rusya, Orta Asya ve Moğolistan'ı Kuzeybatı Çin'in önemli komşuları olduğunu ifade eden Wang, bölgede yer yalan ülkeler için huzur ve refah dolu bir sürecin destekçisi olduklarını belirtti.

 

 

Haber Ara