Dolar

32,3159

Euro

35,0895

Altın

2.298,73

Bist

9.047,60

Cineworld sinema salonlarını kapatıyor

Cineworld, bu hafta İngiltere ve ABD'deki tüm sinema salonlarını geçici olarak kapatacak. Öngörülebilir gelecekte şirket bünyesinde 45.000 kadar işçinin işsiz kalacağı düşünülüyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-05 13:47:33

Cineworld sinema salonlarını kapatıyor

Cineworld, bu hafta İngiltere ve ABD'deki tüm sinema salonlarını kapatacak ve öngörülebilir gelecekte 45.000 kadar işçiyi işsiz bırakacak. Şirket, film yapımında ve sinemada koronavirüs sebebiyle ekonomik çöküşten kurtulma çabasını sürdürüyor.

Dünyanın en büyük ikinci sinema zinciri olan Cineworld, stüdyoların yeni James Bond filmi gibi büyük sürümleri ilerletme konusundaki isteksizliğinden dolayı ABD'deki 536 Regal tiyatrosunun tamamını ve İngiltere'deki 127 Cineworld ve Picturehouse tiyatrolarını 8 Ekim'den itibaren kapatmaktan başka seçenek bırakmadığını açıkladı.

Reuters ve İngiltere medyasının kapatmalarla ilgili hafta sonu raporlarını doğrulayan Cineworld, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, temizlikçiler ve güvenlik dahil olmak üzere binlerce yardımcı personelin yanı sıra kendi çalışanlarının da dahil olduğu iş kayıplarının ölçeğini açıklandı. Açıklamada, Sinemaların ne zaman yeniden açılacağına dair hiçbir gösterge yer almadı.

Bu yıl % 80'den fazla düşüş gösteren şirketteki hisse senetleri, Pazartesi günü açılış ziliyle birlikte on dakika içinde% 60 daha düşerek tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi ve ek fon toplamanın tüm yollarını aradığını söyledi.

Kültür ve eğlence endüstrisi, sosyal mesafeden ve diğer kısıtlamalardan en çok etkilenen sektörlerden biri oldu ve geçen hafta Walt Disney, çoğu ABD tema parklarında olmak üzere yaklaşık 28.000 çalışanı işten çıkarma planlarını açıklamıştı.

Reuters

Haber Ara