Dolar

32,5394

Euro

34,8858

Altın

2.430,15

Bist

9.645,02

Çinekop balıkçıların yüzünü güldürdü

Çanakkale Bğazın'daki çinekop bolluğu amatör balıkçıların yüzünü güldürdü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 16:13:31

Çinekop balıkçıların yüzünü güldürdü

AA'nın haberine göre: Çanakkale'de çinekop akını başladı. Her yıl belli dönemlerde yaşanan akın amatör balıkçıların yüzünü de güldürdü. Olta balıkçıları, "Her gün 15 kilo avlıyoruz, kilosunu 32 liradan satıyoruz" diyor.

Çanakkale Boğazı'nda, her yıl olduğu gibi bu yıl da belli dönemlerde kümelenen çinekop sürüleri, amatör balıkçıların yüzünü güldürdü. 

Eceabatlı balıkçılar, gün batımından önce son hazırlıklarını tamamlayıp, tekneleriyle denize açılıyor. Yağmur, soğuk ve sisli havaya rağmen yaklaşık yarım saat yol kateden balıkçılar, av yapacakları Poyrazlı ve Akbaş Feneri bölgelerine ulaşıyor. 

Oltalarına yem olarak hamsi takan balıkçılar, besmele çekerek misinalarını Çanakkale Boğazı'nın sularına bırakıyor.Geç saatlere kadar süren mesailerinde balıkçılar günü 10-15 kilogramlık çinekop avlayarak tamamlıyor.

Eceabatlı balıkçılardan Ali Atan, yem olarak kullandıkları hamsinin kilogramını 10-15 liradan satın aldıklarını söyledi.

Avladıkları çinekopun kilogramını 32 liradan sattıklarını aktaran Atan, "Allah'a bin şükür çinekop ekmek kazandırıyor. Her gün iki üç arkadaş 10-15 kilo arasında balık avlıyoruz. Balıkçının da yüzü gülüyor. Her gün 200 liraya yakın kazanıyoruz. İnşallah devamı gelir. Herkes para kazansın, Eceabat kazansın, ülkemiz kazansın" dedi.

Haber Ara