Dolar

32,5208

Euro

34,7888

Altın

2.418,86

Bist

9.763,29

Çin Ramazan'da Uygurları rahat bırakacak(!)

Doğu Türkistan'ı işgal etmesinin ardından bölgede yaşayan Uygur Müslümanlarına yaptığı baskılarla bilinen Çin Ramazan ayında Müslümanlar'ın dini faaliyetlerine engel olmayacağını açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-02 12:23:41

Çin Ramazan'da Uygurları rahat bırakacak(!)

Ramazan öncesinde açıklama yapan Doğu Türkistan'da bulunan Çin Halk Cumhuriyeti yetkilileri, Çin'de dinsel ayrımcılık olmadığını ve Ramazan aktivitelerine karışılmayacağını duyurdu. Çin'in bu açıklaması Uygurlulara uyguladığı ayrımcılık ve zulümlerden dolayı orada yaşayan Müslümanlara inandırıcı gelmedi.

Uygur Müslümanlarının yaşadığı Doğu Türkistan'da bulunan Çinli yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "İslam'ın kutsal ayı Ramazan'da helal restoranların açık ya da kapalı olacağı tamamen sahiplerine bağlı olacak" denilirken, "hiçbir yurttaşın inancı ya da inanmaması sebebiyle ayrımcılık yaşamayacağı" vurgulandı.

18 yaş altındaki çocukların camiye gitmesinin yasak olduğu, kadınlara peçenin erkeklere sakalın yasaklandığı bölgede yapılan resmi açıklamaların fiili olarak ne kadar gerçekçi olduğnu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Resmi kurumlar, okullar ve iş yerlerinde Namaz kılmanın ve tesettürün yasak olduğu bölgede, Çin daha önce de Ramazan aylarında Doğu Türkistan'da oruç tutmayı yasaklamıştı.

Haber Ara