Dolar

32,5574

Euro

34,8285

Altın

2.430,20

Bist

9.722,09

Çin ordusundan, ABD’ye gözdağı!

Çin ordusu, bir ABD hava üssüne saldırı simülasyonunu gösteren bir video yayınladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-21 12:34:00

Çin ordusundan, ABD’ye gözdağı!

Çin Hava Kuvvetleri, H-6 nükleer bombardıman uçaklarının ABD'nin Pasifik adası Guam'daki Andersen Hava Kuvvetleri Üssü gibi görünen sahte bir saldırı gerçekleştirdiğini gösteren bir video klip yayınladı.

Reuters haber ajansına göre, Cumartesi günü Çin Ordusu Hava Kuvvetleri'nin Weibo hesabında yayınlanan video, Çin'in Tayvan yakınlarında askeri tatbikatlar düzenlediği sırada, Çin'in bir parçası olarak gördüğü bu adanın başkenti Taipei'ye ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin ziyaretine duyduğu öfkeyi ifade etmek için geldi.

Guam, Asya-Pasifik bölgesindeki herhangi bir çatışmaya yanıt vermede önemli bir rol oynayacak hava üssü de dahil olmak üzere bir dizi büyük ABD askeri tesisine ev sahipliği yapıyor.

Hollywood filmlerini anımsatan dramatik müzik eşliğinde çekilen videoda, Çinli H-6 bombardıman uçaklarının bir çöl üssünden havalanması gösteriliyor ve videonun başlığı ise ‘God of War H-6K Attacks!'

Yarı yolda, pilot bir düğmeye basıyor ve isimsiz bir kıyı pistinde bir füze fırlatıyor; ancak videoda görünen uydu görüntüsü, Guam'daki ABD Andersen Üssü'nün pistiyle tamamen aynı olduğunu gösteriyor.

Sarsılan bir zeminin görüntüleri belirdiğinde müzik aniden duruyor, ardından patlamanın havadan görüntüleri geliyor. Çin ordusu hava kuvvetleri videonun kısa bir açıklamasında, "Anavatanın hava güvenliğinin savunucularıyız ve anavatan gökyüzünün güvenliğini her zaman savunacak güven ve yeteneğe sahibiz," diye yazdı.

Kaynak: Reuters

Haber Ara