Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

Çin lokantasına saldırı

Çin’in Uygur Türkleri'ne baskı yaptığını ileri süren bir grup, İstanbul Beyoğlu'ndaki bir Çin lokantasının camlarını kırdı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 17:57:39

Çin lokantasına saldırı

Ajansların haberine göre, Tophane Firüzağa Mahallesi Boğazkesen Caddesi'ndeki 6 ay önce açılan "Happy China" isimli Çin lokantasına gelen kimliği belirsiz 5 kişi, lokantanın işletmecisi Cihan Yavuz ve Uygur Türkü bir aşçıya, "Burada Çin lokantası istemiyoruz. Defolup ülkenize gidin" diye bağırdıktan sonra iş yerinin camlarını kırdı.

Olay sonrasında şüpheliler yaya olarak kaçtı. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi.

İşletmeci Cihan Yavuz'un şikayetçi olmaması nedeniyle polis de bir süre sonra iş yerinden ayrıldı.

Olaya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Yavuz, "Aşçımız Uygur Türk'ü, bizler de Türk'üz. Doğu Türkistan'da olan olaylara biz de karşıyız ama çoğunun da asparagas olduğunu öğrendik. Burası bizim için ekmek kapısı. Demek ki olmayacakmış. Buraya kadarmış. Bundan sonra yapacak bir şey yok" dedi.

DOĞU TÜRKİSTAN GERİLİMİ

Sosyal medyada bir süredir, Çin'e bağlı Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri'ne baskı yapıldığı, Ramazan ayında oruç tutmalarına engel olunduğu yönündeki iddialar üzerine Pekin yönetimini eleştiriyordu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı iddialara ilişkin olarak bir açıklama yapmış, haberleri üzüntüyle karşıladığını bildirmişti. Bakanlık, duyulan derin kaygının Çin'in Ankara Büyükelçisi'ne de iletildiğini kaydetmişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Çunying ise Ankara'nın tepkisini rahatsızlıkla karşıladıklarını, Türkiye'den konuyu aydınlatmasını talep ettiklerini ifade etmişti.

Türkiye ile olan ilişkilerine büyük önem verdiklerini belirten sözcü Hua, tarafların düzeyli ilişki bağlarını korumasını umduklarını da dile getirdi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara