Dolar

32,3310

Euro

35,0504

Altın

2.284,79

Bist

8.979,85

Çin’in gerçek yüzünü ortaya çıkaran fotoğraf!

Çin yönetiminin, Doğu Türkistan’daki kampların iş ve meslek eğitimi sağladıkları yönündeki açıklamalarını yalanlayan bir fotoğraf, Pekin’in gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Kamptaki 5 kişiyi fotoğraflayan Radio Free Asia’nın fotoğrafçısı, bu kişilerin kendi şehirlerinde başarılı bir işadamı olduğunu ve inançlarından dolayı, kampa sürüldüğünü söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-04 16:43:00

Çin’in gerçek yüzünü ortaya çıkaran fotoğraf!

buyuk8_1

gozbuyuk.

Çin yönetimi,  işgali altındaki Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur halkına karşı uyguladığı 'baskı' ve 'tutuklamaları' hızlandırdı. Çin hükümeti yetkililerinin, Doğu Türkistan'daki kampların iş ve meslek eğitimi sağladığı yönündeki açıklamalarını yalanlayan bir fotoğraf, Pekin yönetiminin gerçek yüzünü ortaya çıkardı.

Radio Free Asia'nın bir fotoğrafçısı, Doğu Türkistan'ın Hotan şehrindeki bir kampta dikenli tellerin arkasında oturan, gözaltındaki beş kişiyi fotoğrafladı. Bu beş kişinin kampa sürülmeden önce başarılı birer işadamı olduğu ve işlerinin de iyi olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlardan birinin, hapsedildiği sanayi bölgesinde, bir fırın inşa etmek için zorlandığı öne sürüldü.

Radio Free Asia (RFA) fotoğrafı, resmi bir Çin hükümeti hesabı olan Xinjiang Adli İdaresi'nin WeChat hesabına attı.

kupur

KAMPLARDA İŞKENCE İLE
İSLÂM'DAN VAZGEÇİRİYORLAR

1 milyondan fazla Müslüman Uygur erkeği ve etnik Kazak'ın 2017 Nisan'ından bu yana kamplarda alıkonulduğu bildirildi.

Kamplardaki birçoğunun dövüldüğü, işkence gördüğü, İslâm'dan vazgeçmek zorunda kaldığı ve Çin Komünist Partisi propagandasını ezberlemesi gerektiği bildirildi.

ABD merkezli Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Perhat Muhammed, Çin hükümeti tarafından gözaltına alınarak Hotan'daki kampa sürülen 5 işadamının isimlerini şöyle sıraladı:

• Mamtimin: Girişimci ve tıbbı malzeme satıcısı
• Aziz Hacı Shatgtang: Fırıncı ve restoran sahibi
• Eli Ahun Yarim: Din öğretmeni ve yeşim tüccarı
• Abdullah Haret: Ağaç atölyesi sahibi
• Abdulaziz Hacı: İş sigortası bürosu sahibi

namaz

Radio Free Asia'nın (RFA), gözaltına alınanların erkek arkadaşları ve aileleriyle yaptığı röportajlara göre, erkeklerin birçoğu dini yaşantılarıyla tanınıyordu.
Aziz Hacı Shatgtang'ın komşularından biri RFA'ya, ‘Aziz'in tutuklanmasının sebebinin 2002 yılında Mekke'ye bir Hac ziyareti gerçekleştirdiğini düşünüyorum.Yurt dışına seyahat eden herkesi tutukladılar” dedi.

Eli Ahun Yarim'in eski bir iş ortağı ise, “Hepimiz Yarim'in dini anlayışından etkilendik. Dini bilgisi yüzünden gözaltına alındığını düşünüyorum” dedi.

Abdulla Haret'in bir komşusu ise RFA'ya verdiği demeçte,” Shipang'daki yerel camisinin bakımıyla ilgileniyordu. Tutuklanmasının nedeni, muhtemelen camideki çalışmaları yüzünden. Komşu, inancı ve iyi karakterli bir adam” dedi.

Haber Ara