Dolar

32,5336

Euro

34,9417

Altın

2.439,95

Bist

9.716,77

Çin'in en zengin 2. insanından Trump'a: Ticaret biterse savaş başlar

Çin'in en zengin 2. insanı ve Alibaba adlı e-ticaret sitesinin kurusucu olan Jack Ma, Amerika'dan yükselen 'savaş ihtimali' sesleri hakkında dolaylı açıklama yapıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-06 16:00:51

Çin'in en zengin 2. insanından Trump'a: Ticaret biterse savaş başlar

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Sutnik'in haberine göre
Ma, Avustralya'nın Melbourne kentinde yaptığı konuşmada "Herkes ticaret savaşlarından endişelendi. Eğer ticaret durursa, savaş başlar. Ancak endişe sorunu çözmüyor. Yapabileceğiniz tek şey müdahil olmak ve ticaretin insanların iletişimine yardım ettiğini kanıtlamak. Ticaretin insanların iletişimini güçlendirdiğini kanıtlamalıyız. Adil, şeffaf ve kapsayıcı bir ticarete sahip olmalıyız. Ticaret biterse savaş başlar" dedi.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ile de daha az bürokrasinin olduğu 'bölgesel bir serbest ticari alanı' kurma konusunda konuşan Ma, bu konudaki açıklamasında da "Eğer Avustralya, Yeni Zelanda ve diğer ülkeler küçük şirketler için elektronik-merkez olarak iş görecek bir serbest ticaret bölgesi yaratırsa, bu küçük şirketler büyük şirket gibi çalışabilir" dedi.

EN ZENGİN İKİNCİ KİŞİ

Alibaba Group'un CEO'su Ma, Forbes'un Eylül 2015 rakamlarına göre 21.4 milyar dolarlık servetiyle Çin'in ikinci, dünyanın ise 33. en zengin kişisi. Trump ile Ma ocak ayında New York'ta görüşerek ABD'de 5 yılda 1 milyon kişiye iş yaratma konusunda görüşmüştü

ÇİN ve AVUSTURALYA İLE GERGİNLİKLER

Trump dönemi sonrasında Çin ile savaş ihtimalleri konuşulmuştu. Ma'nın konuşma sırasında andığı Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ise Trump ile çok kötü bir telefon görüşmesi yapmıştı.

Konu ile ilgili haberlere gitmek için fotoğraflara tıklayınız:

475034

474526

Haber Ara