Dolar

32,5380

Euro

34,8764

Altın

2.431,47

Bist

9.768,37

Çin'den Uygur bölgesine teslim olun çağrısı

Çin'den yapılan açıklamalarda Uygur Özerk Bölgesi'ne suçlarınızı itiraf edin ve teslim olun çağrısı yaptı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-19 12:57:28

Çin'den Uygur bölgesine teslim olun çağrısı

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Hami şehri yönetimi bir açıklama yayınlayarak "terörizm, bölücülük ve aşırıcılıkla zehirlenmiş kişileri" yetkililere teslim olmaya çağırdı.

Hami şehrinin resmi sosyal medya hesabından yapılan çağrıda "30 gün içinde teslim olup suçlarını itiraf edenlerin belki ceza almayacakları" duyuruldu.

Yapılan açıklamada yetkililer, muhafazakar İslami davranışları, insanların tüm hayatlarını Kuran'a göre düzenlemesini desteklemeyi, başkalarını televizyon izlemekten, içki içmekten, sigara içmekten ve düğünlerde dans etmekten alıkoymayı itiraf edilmesi gereken suçlar şeklinde sıraladı.

Devlet tarafından verilen yardımları "haram" diyerek kabul etmemek ve hükümetin kimlik sistemini açıktan reddetmek de teslim olunmayı gerektiren suçlar listesinde yer aldı.

Ağustos ayında Birleşmiş Milletler, Uygurlu Müslümanlar ve diğer azınlıklardan oluşan bir milyondan fazla insanın Çin'in Sincan bölgesindeki "siyasi yeniden eğitim" kamplarında göz altına alındığına dair ciddi bilgilere ulaştığını belirtti.

İnsan hakları savunucusu gruplar ise Çin yönetiminin bölgede yaşayan Müslümanların dini inançlarını yaşamalarına yönelik sınırlandırmalar getirdiğini belirtiyor.

Çin yönetimi iddiaları kabul etmeyerek uygulamalarının radikalleşme terörizmle mücadele olduğunu savunuyor.

Haber Ara