Dolar

32,3712

Euro

35,0018

Altın

2.326,08

Bist

9.096,54

Çin'den, Türkiye'ye 200 milyon dolar kredi

Türkiye ekonomisine olan güven, dış dünyada da her geçen gün artıyor. Geçen haziran ayında Türkiye’ye 1 milyar dolar değerinde fon aktaran Çin Merkez Bankası’ndan sonra, Çin Kalkınma Bankası da (China Development Bank), Türkiye’ye 200 milyon dolar kredi verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-12 16:32:25

Çin'den, Türkiye'ye 200 milyon dolar kredi

Türkiye ekonomisine olan güven, dış dünyada da her geçen gün artıyor. Geçen haziran ayında Türkiye'ye 1 milyar dolar değerinde fon aktaran Çin Merkez Bankası'ndan sonra, Çin Kalkınma Bankası da (China Development Bank), Türkiye'ye 200 milyon dolar kredi verdi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Çin Kalkınma Bankası'ndan (China Development Bank) 200 milyon dolar kredi aldı.

TSKB tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, bankanın, Çin Kalkınma Bankası'ndan (CDB) Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisi ile temin ettiği, Türkiye genelinde yer alan üretim, sanayi, KOBİ, enerji, altyapı, sağlık ve eğitim projelerinin finansmanında kullandırılacak, 200 milyon dolar tutarındaki kredi sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

CDB'nin Türkiye'de verdiği ilk uzun vadeli kredi olma özelliğini taşıyan ve Çin Halk Cumhuriyeti tarafından yürütülen "Kuşak ve Yol Girişimi" (Belt and Road Initiative) kapsamında temin edilen krediyle Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Türkiye'deki çeşitli projeleri destekleyecek.

TSKB Genel Müdürü Suat İnce: Kredi, Türk ekonomisine güveni gösteriyor

TSKB Genel Müdürü Suat İnce, imzalanan kredi anlaşmasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada anlaşmanın uluslararası finans kuruluşlarının ve yatırımcıların güçlü Türkiye ekonomisine güvenin devam ettiğinin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kredi anlaşmasının CDB'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisi altında Türkiye'de bir bankaya sağladığı ilk kredi olma özelliğini taşıdığını bildiren İnce, şu ifadeleri kullandı:
"Bu öncü adımın atılmasında büyük emeği olan Bakanlığımıza ve kalkınma yolculuğumuzda kıymetli bir iş birliği yaptığımız Çin Kalkınma Bankası'na teşekkürü bir borç bilirim. CDB ile imzaladığımız bu ilk sözleşmeyle başlayan işbirliğimizin gelecek yıllarda da artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır. 69 yıldır Türkiye'nin kalkınmasına ve sürdürülebilir büyümesine çok yönlü katkımızı stratejik hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla devam ettiriyor, paydaşlarımız için değer üretiyoruz. Bu son kredi anlaşmamız da yine kapsayıcı ve sürdürülebilir finansman alanındaki çalışmalarımızı güçlendirmemizde önemli bir rol üstlenecek."
Bu arada Çin Merkez Bankası, haziran ayında da Türkiye'ye 1 milyar dolar değerinde fon aktarmıştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara