Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Çin'den Kuzey Kore açıklaması: Bardak taştı

Çin, Kuzey Kore’nin yeni füze denemesinin ardından tüm taraflara bölgede gerilimi tırmandıracak eylemlerden kaçınması çağrısında bulundu. Wang Yi'nin yaptığı açıklamaya göre 'Kuzey Kore'nin gerginliklerinin bardağı taşıran son noktaya ulaştığını' söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-29 14:19:52

Çin'den Kuzey Kore açıklaması: Bardak taştı

Çin, Kuzey Kore'nin yeni füze denemesinin ardından tüm taraflara bölgede gerilimi tırmandıracak tahrik edici eylemlerden kaçınması çağrısında bulundu. Yi, olaylarla ilişkisi olan bütün ülkeleri provokasyonlardan kaçınmaya, özellikle ABD-Güney Kore askeri tatbikatlarının durdurulmasına ve Kuzey Kore'nin de füze testlerini askıya almasına çağrı yaptı. Bakan Wang Yi'nin yaptığı açıklamaya göre "Kuzey Kore'nin gerginliklerinin bardağı taşıran son noktaya ulaştığını" söyledi.

Bakan, "Bu kadar çok olaydan sonra, konunun barışçıl yollarla çözümüne daha yakın olduklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar." dedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, ilgili tüm ülkeleri bölgede tansiyonu tırmandıracak, karşılıklı tahrik edici eylemlerden uzak durmaya çağıran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, sorunun ancak tarafların birbirinin güvenlik endişelerini göz önünde bulundurarak müzakere masasına oturmasıyla çözülebileceğini vurguladı. Sözcü Hua, baskı ve yaptırımların Kuzey Kore sorununu çözemeyeceğini dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Kuzey Kore, bu sabah erken saatlerde balistik füze denemesinde bulunmuş, Japonya üstünden geçen füze Büyük Okyanus'a düşmüştü. BM, ay başında füze programı nedeniyle Kuzey Kore'ye ihracatı yasaklamış, bu ülkeye yapılacak yatırımları sınırlayan yeni yaptırımların uygulanmasını kabul etmişti. Pekin yönetimi de iki hafta önce BM'nin ilgili yaptırım kararıyla uyumlu olarak Pyongyang yönetiminden demir, demir cevheri, kömür, kurşun ve kurşun cevherinin yanı sıra deniz ürünleri ithalatının yasaklandığını açıklamıştı.

ÇİN'DEN KISITLAMA KARARI

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunyin, Kuzey Kore'nin Japonya'ya füze fırlatması sonrasında Kuzey Kore'ye her yönden kısıtlama çağrısında bulundu.

Haber Ara