Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Çin'den Japonya'ya Fukuşima çağrısı

Çin, Japonya'ya, Fukuşima'daki nükleer radyoaktif sızıntıyla ilgili uluslararası alanda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme çağrısında bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-16 16:16:47

Çin'den Japonya'ya Fukuşima çağrısı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, başkent Pekin'de yaptığı olağan basın toplantısında, Japonya'nın Fukuşima'daki nükleer felaketten sonra radyoaktif sızıntı konusunda 6 yıldır uluslararası toplumu rahatlatacak açıklama yapmadığını ve bu konuda şeffaf davranmadığını ileri sürdü.

Nükleer sızıntının su, toprak ve okyanusları kirlettiğini ifade eden Hua, Japonya'nın Fukuşima'daki nükleer sızıntı konusundaki sorumluluğunu yerine getirerek çevresindeki denizler ve çevre ülkelerin gıda sağlığını tehlikeye atmaması gerektiğini belirtti.

Hua, Japonya'ya uluslararası toplumun çıkarıyla ilgili sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı.

Hua, ayrıca, dün Fukuşima'da yetiştirilen ürünlerin Çin gıda pazarına girdiğinin tespit edilmesinin ardından Ulusal Kalite Kontrol Denetim ve Karantina İdaresinin halkın sağlığını korumak ve gıda güvenliğini sağlamak için harekete geçtiğini söyledi.

Pekin yönetimi, Japonya'da 2011'de meydana gelen Tsunami sonrasında oluşan nükleer sızıntı nedeniyle bu kentten gıda ithalatını yasaklamıştı.

Japonya'nın kuzeydoğusunda, 18 bin kişinin ölümüyle sonuçlanan 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami, Fukuşima'daki santralde radyoaktif sızıntıya yol açmıştı. Sızıntı, Çernobil'den 25 yıl sonra dünyanın en büyük ikinci nükleer felaketine neden olmuş, bölgeden 160 bin kişi tahliye edilmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara