Dolar

32,5232

Euro

34,8421

Altın

2.487,33

Bist

9.555,47

Çin'den iddialara yanıt: Ajanlıkla suçlanması uydurma

Çin, ABD'nin New York kentinde görevli bir polis memurunun Çin'e ajanlık yaptığına dair iddiaların 'uydurma' olduğunu bildirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-22 15:10:21

Çin'den iddialara yanıt: Ajanlıkla suçlanması uydurma

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Venbin, olağan basın toplantısında, polis memurunun, Çin'e ajanlık yaptığına dair suçlamaların "tamamen uydurma" ve ABD'deki Çinli diplomatları lekeleme planın bir parçası olduğunu söyledi.

Venbin, polis Baimadajie Angwang'a yönelik suçlamaların, "gibi görünüyor" ve "muhtemelen" tarzında ifadelerle dolu olduğuna dikkati çekti.

ABD tarafının suçlamalarının "tamamen uydurma" olduğunu vurgulayan Venbin, ABD'nin ülkedeki Çin konsolosluğu ve personelinin itibarını sarsma planının başarıya ulaşamayacağını belirtti.

POLİS MEMURU HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI

New York Polis Departmanında (NYPD) görevli polis memuru Baimadajie hakkında dün Çin için ajanlık yapma suçlamasıyla dava açılmıştı.

Federal savcılık tarafından hazırlanan iddianamede polis memurunun New York'ta yaşayan Tibetliler hakkında Çin konsolosluk yetkililerine bilgi aktardığı kaydedilmişti.

İddianamede Queens ilçesinde görev yapan Baimadajie'ın, pozisyonunu kötüye kullanarak "yasa dışı ajan" gibi, Tibetlilerin etkinlikleri hakkında Çinli yetkililere bilgi verdiği ifade edilmişti.

Baimadajie'ın ayrıca dolandırıcılık, yanlış beyanda bulunma ve engelleme gibi suçlamalardan da yargılanacağı aktarılmıştı.

Haber Ara