Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Çin'den gelen kargoyla corona virüs bulaşır mı?

Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyaya yayılan corona virüs öldürmeye devam ediyor. Çin ekonomisi koronavirüs salgınından büyük zarar gördü. Korku ve panik havası arttıkça Çin'den gelen kargoyla corona virüs bulaşır mı sorusu sorulmaya başlandı. Uzmanlardan gelen açıklamaya göre koronavirüs kuru yüzeylerde en fazla 2 saat yaşayabiliyor. Çin'den gelen kargo koronavirüs bulaştırır mı?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-16 09:32:55

Çin'den gelen kargoyla corona virüs bulaşır mı?

Çin'in ticareti corona virüs nedeniyle büyük zarar gördü. Koronavirüs salgını nedeniyle insanlar kendilerini koruma yöntemlerini aramaya başladı. Çin'den gelen kargoyla corona virüs bulaşır mı sorusuna bilim insanlarından rahatlatan açıklama geldi... Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyaya yayılan corona virüs öldürmeye devam ediyor. Korku ve panik havası arttıkça Çin'den gelen kargoyla corona virüs bulaşır mı sorusu sorulmaya başlandı. Uzmanlardan gelen açıklamaya göre koronavirüs kuru yüzeylerde en fazla 2 saat yaşayabiliyor. 

KARGO İLE KORONAVİRÜS BULAŞIR MI?

Çin'den gelen kargoyla corona virüs bulaşır mı? İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy bu soruya; “Koronaviruslar, diğer virüsler gibi, aktivitelerini ancak insan ya da hayvanların canlı hücreleri içinde sürdürebilirler. Virüsler kuru ortamlarda çok kısa bir sürede aktivitelerini yitirirler. Bu nedenle virüslerin nemli olmayan cansız nesnelerin yüzeyinde varlıklarını sürdürmeleri mümkün değildir” yanıtını verdi.

KORONAVİRÜS DEZENFEKTANI OLARAK ÇAMAŞIR SUYU KULLANILABİLİR Mİ?

Yeni corona virüs enfeksiyonu olduğundan kuşkulanılan bir kişinin solunum yolu salgıları veya vücut çıkartılarının bulaşabileceği tüm yüzeylerin, standard çamaşır suyuyla (1:100 sulandırılmış) silinmesi gerektiğini söyleyen Doktor Haluk Eraksoy, “Belirgin bir kirlenme olduğunda ise 1:10 sulandırılmış çamaşır suyu kullanılmalıdır” dedi.

ÇİN'DEN GELEN KARGODA KORONAVİRÜS BULAŞIR MI?

“Kargoyu hazırlayan kişinin enfekte olması paketin de mikrop taşıdığı anlamına gelir mi?” şeklindeki soruya Prof. Eraksoy'un yanıtı ise şöyle: “Bazı bakteriler kuruluğa uzun süre dayanabilir ve canlılıklarını sürdürebilir. Virüsler ise hücre dışı kuru ortamlarda aktivitelerini çok çabuk yitirir. Bir virüs, infekte bir insanın çıkartılarıyla cansız bir eşyaya bulaştığı takdirde, aradan geçecek birkaç saat bile aktivitesini yitirmesi için yeterlidir. Böylece o virüs artık başka

Haber Ara