Dolar

32,5983

Euro

34,7477

Altın

2.498,83

Bist

9.524,59

Çin’den Erdoğan’a destek mesajı geldi

Çin Halk cumhuriyeti yönetimi; 'FETÖ' terör örgütünün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümete destek mesajı gönderdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-04 18:58:42

Çin’den Erdoğan’a destek mesajı geldi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından küresel çaptaki aktörlerin tutumu da dikkat çekici bir boyut kazandı. ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Almanya ve Fransa önemli küresel güç aktörleri arasında yer alıyor. Darbe girişiminden sonra ABD'den Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford, Ankara'ya ziyarette bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de bu ay sonunda Ankara'ya gelecek. Ancak Gülen'in iadesi konusu iki ülke ilişkilerinde önemli bir sorun oluşturuyor. AB'den ve AB'nin lokomotif ülkeleri mahiyetindeki Almanya ve Fransa gibi ülkelerden Türkiye'ye bir ziyaret olmadı.

Avrupa'yı temsilen sadece AB ile bağlantısı olmayan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Ankara'ya gelerek temaslarda bulundu. Böylesi bir süreçte Çin'den gelen destek dikkat çekici bulundu.

Çin yönetiminin; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete destek mesajını iletmek üzere Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhang Ming, dün akşam Ankara'ya geldi. Ming'in ziyaretinin 3-6 Ağustos 2016 tarihlerini kapsadığı belirtildi. Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı; bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre; Ming, görüşmede 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı Çin Halk Cumhuriyeti'nin desteğini göstermek üzere Türkiye'ye geldiğini belirtti. Çavuşoğlu da, Çinli muhatabına darbe girişimi sonrası gelişmeler hakkında bilgi verdi ve Çin'in bu süreçte verdiği destek için teşekkür etti.

Haber Ara