Dolar

32,5193

Euro

34,7717

Altın

2.495,68

Bist

9.524,59

Çin'de turuncu alarm verildi

Çin'in başkenti Pekin'de, 3 gün boyunca etkili olması beklenen yoğun hava kirliliği nedeniyle bu gece turuncu alarma geçilecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-01 13:26:31

Çin'de turuncu alarm verildi

AA'nın haberine göre, Çin'in başkenti Pekin'de, beklenen hava kirliliği nedeniyle turuncu alarma geçileceği bildirildi.

Pekin Belediyesi, kentte önümüzdeki 3 gün boyunca etkili olması beklenen yoğun hava kirliliğinden dolayı bu geceden geçerli olmak üzere turuncu alarma geçileceğini duyurdu.

Kentte üç gün sürecek olan turuncu alarmda, eğitim kurumlarında dışarıda yapılacak aktiviteler iptal edilecek ve inşaat çalışmaları askıya alınacak.

Pekin Meteoroloji İdaresi de kenti etkisi altına alacak hava kirliliğinin, soğuk hava dalgasının etkisiyle pazar akşamı dağılmasının beklendiğini açıkladı.

Bu arada, hava kirliliğinde ikinci derecede yüksek tehlike anlamına gelen turuncu alarm, havadaki zararlı parçacık miktarını ölçen PM 2,5 oranı en az 3 gün 150'nin üstünde olması beklendiğinde veriliyor.

Çin, özellikle 2014'ten bu yana çevre ve hava kirliliğiyle mücadele etmeye çalışıyor. Hızlı kalkınma ve sanayileşmenin bedeli olarak Çin'deki büyükşehirlerin çoğu, aynı zamanda dünyanın en kirli şehirleri arasında yer alıyor.

Dünyada sera etkisi oluşturan gazların salımında ilk sırada yer alan Çin'de özellikle son iki yıldır, ülkenin farklı bölgelerinde insanlar ciddi hava kirliliği tehdidi altında yaşıyor.

Ülkede hava kirliliği alarm sisteminde mavi, sarı, turuncu ve kırmızı olmak üzere dört aşama uygulanıyor.

Haber Ara