Dolar

32,5295

Euro

34,8958

Altın

2.437,36

Bist

9.749,26

Çin'de karantina sonrası boşanma davalarında rekor artış

Yeni tip koronavirüs salgınının çıkış yeri olan Çin'de on milyonlarca kişinin evlerinde karantina altına alınmasının üzerinden yaklaşık bir ay geçti. Sokağa çıkma yasağının büyük oranda kalkmasıyla, karantina altında kalan çiftler resmi dairelere rekor düzeyde boşanma talebinde bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-12 10:38:39

Çin'de karantina sonrası boşanma davalarında rekor artış

Sputnik'te yer alan habere göre Çin basını, Yurttaşlık İşleri Bakanlığı'nın Xi'an (Şian) il müdürlüklerinin boşanma başvurularını görüşme randevularının haftalarca dolu olduğunu yazdı. Bakanlık, yoğunluktan dolayı 18 Mart'a kadar yeni başvuru alınmayacağını duyurdu.

"BİR AYDAN UZUN SÜRE EVDNE ÇIKMADAN BAŞ BAŞA KALINCA..."

Haberlerde bu patlamaya, çiftlerin karantina yüzünden günler boyu evde baş başa 'hapis' kalmalarının neden olduğu yönünde görüşlere yer verildi. Xi'an'daki bir müdürlük çalışanı, "Salgın yüzünden evde mahsur kalan karı kocalar, bir aydan uzun süre birbirlerinin yüzünden başka şey görmediğinden kavga gürültü kaçınılmaz" dedi.

Memur, geçen ay boyunca kapalı olan müdürlüklerin 1 Mart'ta açılmasından itibaren boşanmak isteyen çiftlerin akınına uğradığını belirtti.

ÇİN'DE BOŞANMA İŞLEMLERİ KOLAY ve HIZLI İŞLİYOR

Haberlere göre Yurttaşlık İşleri Bakanlığı'nın illerdeki müdürlükleri, binalarında kalabalıkların yığılmasını önlemek için boşanmak isteyenleri telefon ya da online önkayıt yaptırmaya yönlendiriyor. Çiftler önkayıtla seçtikleri tarih ve saatte büroya gittiğinde 30-40 dakika içinde boşanma belgesi alabiliyor. Ancak bir memur, özellikle genç çiftlerin boşanır boşanmaz pişman olduğunu ve bazısının daha boşanma belgeleri basılmadan yeniden evlenmek istediğini anlattı.

Haber Ara