Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Çin'de intihar vakaları için harekete geçildi

Çin Bilim Akademisinde bir öğretim üyesi, gençlerin intihara kalkışmalarını önlemek için kampanya başlattı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-09 13:44:16

Çin'de intihar vakaları için harekete geçildi

TİMETURK | ÇEVİRİ

Çin Bilim Akademisinde öğretim üyesi Shao Ting Jou, gençlerin intihara kalkışmalarını önlemek için bir kampanya başlattı.

İntihar kalkışmalarını önleme amacını taşıyan kampanyada, gençlerin sosyal medyadaki paylaşımları takip edilerek intihara yakın olduğu gözlemlenen kişilerle irtibata geçilecek ve yardım sağlanacak.

“6 BİN PAYLAŞIMDAN 400'ÜNDE İNTİHARA EĞİLİMLİK VAR”

Çin Bilim Akademisinde Psikoloji öğretmeni olan Shao TingJou "Bu kampanya aracılığı ile intiharın önüne tamamıyla geçeceğimizi söyleyemeyiz. Ancak en azından bunu düşünen ve yapmaya kalkışan gençlerle iletişim kurup bu konuda yardım sağlayabiliriz" dedi.

Bu kampanya üzerinde çalışan Jou, her gün sosyal medyada 6 bin paylaşımı okuyarak gözden geçiriyor ve bu paylaşımların yaklaşık 400'ünde intihara meyilli kişiler tespit ediyor.

“HER YIL 300 BİN ÇİNLİ İNTİHAR EDİYOR”

İstatistiklere göre Çinli gençlerin en yaygın ölüm sebebi intihar. Bu intiharların sebebi ise ya eğitimsizlikten ya da eğitimi tamamladıktan sonra iş bulamamaktan kaynaklanıyor. Hastalık kontrol ve önleme merkezinin verilerine göre her yıl intihar etmeye çalışan 1 milyon Çinli arasından 300 bin Çinli intihar ediyor.

Haber Ara