Dolar

32,3462

Euro

35,0564

Altın

2.309,54

Bist

9.079,97

Çin'de ikinci patlama

Çin'in Şantung eyaletinde bulunan bir kimya tesisinde, geçen hafta Tiencin'de yaşanan patlamaya benzer bir patlama meydana geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-23 12:45:31

Çin'de ikinci patlama

Çin'in doğusundaki Şantung eyaletindeki bir kimya tesisinde yaşanan patlama sonrası yangın çıktı.

Çin resmi haber ajansı Şinhua'nın haberine göre, Şantung eyaletindeki Zibo şehrinde bulunan bir kimya tesisinde, geçen hafta Tiencin kentindeki lojistik deposunda 121 kişinin ölümüne neden olan patlamaya benzer bir patlama yaşandı.

Haberde patlama nedeniyle 9 kişinin yaralandığı belirtildi, ölen olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Patlamaya bağlı olarak çıkan yangına müdahale etmek için çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi.

Tesiste, ne tür kimyasalların bulunduğu henüz netlik kazanmazken, Zibo şehri, "akaryakıt ve kimyasal deposu" olarak biliniyor.

Çin'in Tiencin kentinin liman bölgesinde tehlikeli maddelerin tutulduğu lojistik depoda 12 Ağustos'ta meydana gelen patlamada 121 kişi hayatını kaybetmişti.

Nedeni hala araştırılan Tiencin faciası ile ilgili olarak, basın, sodyum siyanür ve diğer tehlikeli kimyasal maddeler içeren deponun yerleşim bölgelerine çok yakın olduğunu ve sahte güvenlik izinleri almış olabileceğini iddia etmiş, teknisyenler, tahliye edilen 6 kilometre çapındaki alanda siyanür miktarının olması gerekenden 356 kat fazla olduğunu tespit etmişti.

Haber Ara