Dolar

32,5990

Euro

34,8077

Altın

2.502,96

Bist

9.435,31

Çin, Alibaba Group'un kurucusu Ma'yı gözden çıkardı

Çin resmi gazetesi, Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'nın 'girişimci liderler listesi'nden çıkarıldığını duyurdu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-02 17:34:31

Çin, Alibaba Group'un kurucusu Ma'yı gözden çıkardı

Alibaba Group'un kurucusu Jack Ma Çinli girişimci liderler listesinden çıkarıldı. Bu gelişme Ma'nın Pekin'in gözünden düştüğü şeklinde yorumlandı.

Çin'in en çok tanınan iş adamı Ma, Shanghai Securities News'in bugün yayımladığı listede yer almazken gazete Huawei Technologies'den Ren Zhengfei, Xiamo'den Lei Jun ve BYD'den Wang Chuanfu'dan övgüyle bahsetti.

Ma 24 Ekim'de Çin'in düzenleyici sistemini eleştirmiş ve bu gelişmenin ardından Ma'nın sahibi olduğu Ant Group'un 37 milyar dolarlık halka arzı durdurulmuştu.

Dünyanın sayılı e-ticaret sitelerinden birisi olan Çin merkezli Alibaba, 100 milyondan fazla kitleye hitap ediyor.
ABD'li dev Amazon'un en iyi alternatifi olarak da lanse edilen şirketin tahmini değeri 2 trilyon dolar. Asıl adı Alibaba Group olan firma dünyanın en büyük perakende satıcısı koltuğunda oturuyor.

Kuruluşundan 13 yıl sonra Hong Kong borsasında halka arz edilen şirket adeta borsaya zirveden giriş yaptı. Aldığı bu yatırım ile hızla büyüyen şirket, 2015 yılında da Amerika'nın New York kentinde halka arz edilmiş, orada da 10 milyar dolara yakın rekor hisse satışı yapmıştı.

Jack Ma, şirketi yoğun talep üzerine Hong Kong'da tekrar halka arz ederek borsada, 11 milyar dolardan fazla hisse satarak rekor kırdı.

Haber Ara