Dolar

32,3370

Euro

35,1947

Altın

2.246,83

Bist

8.718,11

Çilek tuz deneyi nasıl yapılır?

Pek çok insan tarafından severek tüketilen yaz meyvesi çileğin böceklerden temizleme yöntemi olan çilek tuz deneyi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-26 22:26:03

Çilek tuz deneyi nasıl yapılır?

Sosyal medyada oldukça popülerleşen çilek tuz deneyi ile çileğin içinde olan böceklerin uzaklaştırılması sağlanmaktadır. Paylaşılan videolarda tuzlu su içerisine atılan çilekten böceklerin çıktığı görüldü. Çileklerin iç kısmında ve yapraklarının olduğu bölümde küçük böceklerin yer aldığı videolar birçok kişi tarafından paylaşıldı. Bazı sosyal medya kullanıcıları bir daha çilek yemeyeceğini söylerken bazıları ise videoları gerçekçi bulmadıklarını ifade etti.

Gıda Mühendislerince meyveleri yemeden önce bol su ile yıkama en çok tavsiye edilen yöntem olsada bazı gıda mühendisleri tuz kullanılarakda temizlik işleminin yapılabileceği önerilmektedir. Çilek temizlenirken özellikle yaprağın olduğu kısımlara dikkat edilmesini isteyen gıda mühendisleri, içi rahat etmeyenler için tuzlu su veya sirekli su ile de temizliğin yapılabileceğini ifade ediyorlar.

Tuzlu su deneyi nasıl yapılır?

Evde bu testi gerçekleştirmek oldukça kolay. Derin bir kaba bolca su eklenir ardından çilekler kabın içine boşaltılır. Bir tatlı kaşığı kadar tuzu suya eklenerek karıştırılır. Eğer çileğin içerisinde küçük böcekler varsa su yüzeyine çıktıkları görülecektir.

 

 

Haber Ara