Dolar

32,3301

Euro

35,0306

Altın

2.283,67

Bist

8.974,91

Cihangir Göker kimdir?

TRT'nin emekli başspikerlerinden Cihangir Göker, Ankara’da yaşamını yitirdi. Cihangir Göker kimdir?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-29 05:46:22

Cihangir Göker kimdir?

TRT'nin emekli başspikerlerinden Cihangir Göker, Ankara'da yaşamını yitirdi. Göker, 29 Haziran Pazartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak. 

TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eren sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı; "TRT'nin önemli isimlerinden emekli başspikerimiz, diksiyon ve etkili konuşma sanatının duayen ismi Cihangir Göker hayata veda etti. Türkçenin doğru kullanımı için çok çalıştı, birçok insan yetiştirdi. Mekânı cennet olsun."

TRT Ankara Televizyonu'nda tarihçi Afet İnan'ın hazırladığı ilk programın sunuculuğunu üstlenen Göker, TRT'deki 41 yıllık mesleğinden emekli olduktan sonra diksiyon dersleri veriyordu.

Diksiyon ve etkili konuşma sanatının önemli isimlerinden olan ve medya dünyasındaki birçok ünlü isme de ders veren Göker, "Dilini kaybeden milletler, yok olmaya mahkum olur" sözüyle de biliniyordu.

Her Türk gencinin evinde mutlaka Türk Dil Kurumunun Türkçe sözlüğünü bulundurmasını öğütleyen Cihangir Göker'in naaşı 29 Haziran Pazartesi günü Ankara Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

Haber Ara