Dolar

32,3644

Euro

34,9636

Altın

2.325,50

Bist

9.079,97

''Çift mutant'' koronavirüs varyantı ABD'ye sıçradı

İlk kez Hindistan'da görülen 'çift mutant' koronavirüs varyantı ABD'ye de sıçradı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-07 14:34:16

''Çift mutant'' koronavirüs varyantı ABD'ye sıçradı

Geçtiğimiz hafta Hindistan Sağlık Bakanlığı'na bağlı virolog Shahid Jameel, çift mutantın "aynı virüste bir araya gelen iki mutasyon" olduğunu açıklamış ve "Çift mutasyon, virüsün bağışıklık sisteminden kaçmasına ve daha bulaşıcı hale gelmesine yol açabilir" diye konuşmuştu.

LA Times'ın haberine göre ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yakından takip edildiği açıklanan ‘çift mutant' varyantı ile ilgili bir gelişme daha yaşandı. Varyantın Hindistan'ın ardından ABD'de de tespit edildiği belirtildi.

Stanford Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından tespit edilen açıklanan ‘çift mutant' varyant ile ilgili Klinik Viroloji Laboratuvarı müdürü Dr. Benjamin Pinsky, "Bu iki mutasyonun eşleştiklerinde nasıl davrandıklarını bilmiyoruz" dedi.

NTV'de yer alan habere göre, Pinsky, yeni keşfedilen varyantın varlığının ilk olarak Hindistan hükümeti tarafından 24 Mart'ta açıklandığını, daha sonra da Maharashtra'da bir corona virüs vakası dalgalanmasının tespit edildiğini söylerken, ‘çift mutant' varyantın bölgedeki yeni koronavirüs vakalarının yüzde 15 ila 20'sini oluşturduğunu bildirdi.

Yaptıkları çalışmadan bahseden Benjamin Pinsky, Hindistan'ın açıklamasının bir gün sonrasında Stanford'daki laboratuvarda incelenen bir örnekte çift mutant' varyantın tespit edildiğini açıkladı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara