Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

Çift haneli büyümenin yankıları

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu:'11,1 oranıyla rekor seviyede büyüme başarısı yakalayan Türkiye, yeni bir başarı hikayesini ortaya koymaktadır'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-11 18:11:26

Çift haneli büyümenin yankıları
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, rekor seviyede büyüme başarısı yakalayan Türkiye'nin yeni bir başarı hikayesini ortaya koymakta olduğunu belirtti.

Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yüzde 11,1'lik rekor büyüme rakamına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Suat Hacısalihoğlu, 11,1 oranıyla rekor seviyede büyüme başarısı yakalayan Türkiye'nin yeni bir başarı hikayesini ortaya koymakta olduğunu ifade ederek, bu büyümenin 3,6 puanının yatırımlardan gelmesinin de Türkiye'ye güvenin bir neticesi olduğuna dikkati çekti.

Türkiye ekonomisinin yerli ve yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi olmaya devam ettiğini kaydeden Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

"Bunu çevremize baktığımızda gördüğümüz yatırımlardan anlayabiliriz. Diğer taraftan büyümenin 3,5 puanlık bölümü de ihracattan gelmiştir. Türkiye yatırım alıyor, üretiyor ve ihracat gerçekleştiriyor. 2017 yılı için Türkiye ekonomisinin bir toparlanma yılı olacağını daha önce ifade etmiştik. Görünen o ki bu yılın ilk 9 ayında 7,4 oranında bir büyüme sağladık. Yılın son çeyreğinde de büyümenin devam edeceğini umuyoruz."

Suat Hacısalihoğlu, Türkiye ekonomisinin büyümesinde özel sektörün itici güç olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, "Her vesile ile özel sektörün önünü açan reformlara imza atan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız ve hükümet üyelerine teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin geleceğine cesur yatırımlar yapan özel sektör üyelerimizi de kutluyorum. Bu başarı hepimizin milletçe kazandığı ortak başarıdır." ifadelerini kullandı.

Haber Ara