Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

CIA eski Direktörü Brennan, Trump'a karşı gizli bir ekip kurdu

CIA eski Direktörü John Brennan, seçimlerde Trump'a karşı mücadele etmeleri için 'gizli bir görev' ekibi kurdurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-06 10:44:50

CIA eski Direktörü Brennan, Trump'a karşı gizli bir ekip kurdu

TIMETURK | HABER MERKEZİ
ÇEVİRİ

Trending Politics'de yer alan habere göre CIA'de eski bir analist olan Larry C. Johnson, CIA eski Direktörü John Brennan'ın seçimlerde Trump'la mücadele edebilmek için "gizli bir görev gücü" oluşturduğunu yazdı.

Söz konusu ekibin 2016'da oluşturulduğunu söyleyen Johnson, "ortalama bir Amerikalının Brennan'ın Trump'ı ne kadar fena durdurmak istediğini bilmediğini" söyledi. Johnson'a göre bu hamlenin arkasında Brennan'ın ciddi bir şekilde "Hillary Clinton destekçisi olması" yatıyor.

Johnson'a göre, Brennan öylesine çaresiz ki, bu sebeple böyle bir yola başvurdu.

Haberde bu görev gücünün sadece basit bir anti-Trump istihbarat yetkililerinin toplandığı bir ekip olmadığı, içeride Trump'ı yok etmek isteyen eğitimli casuslar bulunduğu belirtildi.

Johnson'ın şunları yazdı:

"Brennan'ın 'Trump Görev Gücü'nü oluşturduğu, bana 2016'nın başında, konuyla ilgili bilg sahibi bir kaynak tarafından söylendi. Bu yalnızca davetti. Ekipte özel dava memurları (yani, yurtdışında casusları işe alan ve idare eden kadın ve erkekler), analistler ve idari personel görevlendirildi. Davet edilen herkes teklifi kabul etmedi. Fakat birçoğu onayladı.

Bu sadece bir CIA oerasyonu değildi. FBI'dan bir kişi de Görev Gücü'ne atandı. (İngiliz Dış İstihbarat Servisi MI&'da subay olan) Christopher Steele'in, FBi'da eğitmen olan Michael Gaeta'nın Trump Görev Gücü'nün detaylarını bulabileceğine dair bazı ipuçları buldu.

Peki bu Görev Gücü ne tür şeyler yapar?

Görevliler, istihbarat toplama önceliklerini belirlemek için MI-6, İtalya, Ukrayna ve Avustralya gibi yabancı istihbarat servisleriyle çalışıyor. Görev Gücü üyeleri hedeflen istihbaratı toplamak için Ulusal Güvenlik Ajansı NSA'ya görev verebilir. Ayrıca Donald Trump'ın 2016 başkanlık kampanyasının dış politika danışma George Papadopoulos'a karşı gizli eylemlerle de sorumluydular.

Joseph Mifsud, Papadopulos ile ilgili operasyonel hedefler hakkında bilgi veren ve toplantılar düzenlemeye yardımcı olan CIA memurlarına ışık tutabilir.

* Joseph Mifsud, 2016'da Donald Trump başkanlık kampanyasının danışmanı olan George Papadopoulos ile çalışmaya başladı ve daha sonra bu kampanya ile Rusya arasında bir bağlantı olmakla suçlandı. 2018 yılında, olduğu belirtilirken, bir İtalyan mahkeme notlarında, konumunu "ikametgahı bilinmeyen" olarak şeklinde tanımladı. Basında çıkan iddialara göre 2019 itibariyle Roma'da.

George Papadopoulos ile bir araya gelen "Azra Türk" isimli kadının da görev gücünde olduğu tahmin ediliyor.

* 2019'un Mayıs ayında FBI'e dayandırılan iddialara göre Trump'ın seçimde başarılı olması konusuna Türk istihbaratı da katılmış, bu kapsamda Azra Türk takma isimli bir ajan, FBI adına Trump kampanyası hakkında istihbarat elde etmeye çalışmıştı. George Papadopoulos, konuyla iligli bir Twitter mesajında "Bu yazıdaki her şeyi onaylıyorum ama 'Azra Türk' kesinlikle FBI ajanı değildi. CIA ajanıydı ve Türk istihbaratıyla ilişkiliydi. Çok kötü İngilizce konuşuyordu ve Türkiye'nin rekabet ettiği İsrail/Kıbrıs offshore enerji sektörü alanındaki çalışmalarım üzerine benimle buluşmak üzere görevlendirilmişti" ifadelerini kullandı. İddialarla ilgili ABD'den ya da Türkiye'den resmi aıklamalar gelmedi.

Görev Gücü, bilgi işlemleri gibi diğer gizli eylemleri de gerçekleştirebilir. Propaganda ve bilgisayar ağı operasyonları için güzel bir tınlama.  Guccifer 2.0'ın bu Görev Gücünün bir icadı olduğu konusunda spekülasyonlar var."

Johnson, Brennan'ın oluşturduğu "Görev Gücü"nün yasadışı olduğunu iddia ederken, CIA'nın “Amerikan menfaatlerini korumak” adına başka yasadışı eylemlerde bulunduğunu savunuyor.

* İtalik yazılar bilgilendirme amacıyla eklenmiştir. Haberin orjinalinde yer almamaktadır.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara