Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

CIA Direktörü Pompeo: Türkiye daha iyi bir müttefik olmalı

ABD Merkezi İsithbarat Tekilatı (CIA) Direktörü Mike Pompeo, Türkiye'nin NATO üyesi olarak 'terörle mücadele' konusunda daha iyi bir müttefik olması gerektiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-14 16:04:38

CIA Direktörü Pompeo: Türkiye daha iyi bir müttefik olmalı

Sputnik'in haberine göre Washington'da yapılan bir etkinlikte konuşan Pompeo "Türkiye bir NATO ortağı ve onların buna uygun şekilde davranmasına ihtiyacımız var. Bize yardım ettikleri bölgeler oldu ancak her zaman en etkin müttefikimiz olmadıkları bölgeler de var" ifadelerini kullandı.

Pompeo, Suriye-Türkiye sınırındaki yabancı militan geçişlerini durdurma noktasında Türkiye'nin son zamanlarda başarılı işler yaptığını işaret etti.

ABD ve TÜRKİYE'Yİ KARŞI KARŞIYA GETİREN SEBEP

Amerika'nın PKK'nın Suriye kolu PYD'ye siyasi ve askeri desteği Türkiye ile Amerika'yı Suriye coğrafyasında karşı karşıya getiren en önemli sebep.

SDG veya DSG

ABD, Türkiye'nin sert tepkisi üzerine bu desteği Ekim 2015'ten itibaren yeni bir yapı (SDG) oluşturarak devam ettirmeye başlamış, bu tarihte sınırlı sayıda Arap, Süryani ve Türkmen gücü de YPG'ye katarak Suriye Demokratik Güçleri'ni (SDG) kurmuştu. SDG'nin omurgasını ve komutasını yine YPG oluşturuyor.

ABD'YE GÖRE PYD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Marie Harf, Ekim 2014'te PYD'yi terör örgütü olarak görmediklerini açıklamış, Washington yönetimi Eylül 2015'te PYD'nin silahlı kanadı YPG'yi de terör örgütü olarak görmediğini ilân etmişti.

TRUMP DÖNEMİ DE OBAMA GİBİ

Trump yönetiminin de bu konuda Obama dönemiyle aynı tutumu sürdürdüğü görülüyor. Bu dönemde de Amerika YPG'yi silahlandırmaya devam ediyor. Obama döneminde PYD/YPG ile irtibatları yürüten Özel Temsilci Brett McGurk, Trump döneminde de görevine devam ediyor.

Haber Ara