Dolar

32,5512

Euro

35,0202

Altın

2.429,39

Bist

9.722,09

Chrome ve Firefox karşı karşıya

Popüler tarayıcıların son sürümlerini karşılaştırıldı, Hız testleri, hiçbir web tarayıcısının Google Chrome'dan hızlı olmadığını söylüyor. genel, JavaScript ve GPU hızlandırma testlerinde Chrome, Firefox'u geçiyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-29 09:08:44

Chrome ve Firefox karşı karşıya

Chip'te yer alan habere göre: Her altı haftada bir Chrome ve Firefox'un yeni bir sürümüyle karşılaşıyoruz. Google'ın değiştirdiği yayın planı, yeni Chrome'ların yeni Firefox'larla birlikte yayınlanacağı anlamına geliyor. Peki şu an itibariyle hangi tarayıcı daha hızlı? Cevabı merak edip Chrome ve Firefox'u karşılaştırdık.

HIZ: KAZANAN CHROME

Hız testleri, hiçbir web tarayıcısının Google Chrome'dan hızlı olmadığını söylüyor. Genel, JavaScript ve GPU hızlandırma testlerinde Chrome, Firefox'u geçiyor.

 q

GÜVENLİK VE TEKNOLOJİ: KAZANAN CHROME

Her iki tarayıcının da Windows için 32-bit ve 64-bit sürümleri bulunuyor. Bunun yanında tarayıcıların Mac, Linux, Android ve iOS sürümleri de var. Chrome modern bir eklenti arayüzüne sahipken Firefox bu konunda biraz daha geride bulunuyor. Gezinti koruması, otomatik güncellemeler, parola yöneticisi gibi güvenlik işlevleri her iki tarayıcıda da var. Chrome'un siteleri sandbox içinde çalıştırması, tarayıcının daha fazla puan alması anlamına geliyor.

SONUÇ: CHROME, FİREFOX'U YENİYOR

Chrome, hız testlerinde, işlev listesinde ve teknoloji karşılaştırmasında Firefox'u açıkça geçiyor. Fark özellikle hız alanında hissedilir seviyede. Chrome'un kullandığı teknoloji daha modern ancak Firefox'un kullanımının daha kolay olduğu söylenebilir.

 

 

Haber Ara