Dolar

32,5659

Euro

34,6925

Altın

2.505,44

Bist

9.524,59

CHP yürüyüşüne saldıracak IŞİD'liler yakalandı!

CHP yürüyüşü Kocaeli'nin Körfez- Dilovası etabında sürüyor. Korteje araçla saldırı ihbarı üzerine D- 100 karayolunun bugüne kadar tek şeritten araçlara geçiş verilen İstanbul yönü trafiğe tamamen kapatıldı ve kısa bir süre sonra IŞİD üyesi bir isim gözaltına alındı. İşte ayrıntılar...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-05 16:00:58

CHP yürüyüşüne saldıracak IŞİD'liler yakalandı!

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekibinin takibe aldığı belirten siyah renkli minibüs, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kartepe İlçesi Köseköy mevkiine durduruldu. Minibüste CHP kortejine saldıracağı ve IŞİD üyesi olduğu ileri sürülen 'Ebu Hüseyin' kod adlı kişi gözaltına alındı.

ARAÇ İLE SALDIRACAKTI

Emniyet yetkilileri, araçta ve bu kişinin üzerinde yapılan aramada herhangi bir suç unsurunun bulunmadığını ancak, şüphelinin cep telefonu kayıtlarından korteje aracıyla girerek saldırı yapacağı yönünde mesajlar bulunduğunu açıkladı.

BİR SÜREDİR TAKİP EDİLİYORDU

Kayseri'deki emniyet kaynakları 'Ebu Hüseyin' kod adlı 30 yaşlarındaki kişinin IŞİD mensubu olduğunu ve bir süredir takip edildiğini belirtti.

"6 IŞİD'li YAKALANDI"

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün titiz bir çalışma ve takip sonrası zanlının eylemi gerçekleştirmeden yakalandığını söyledi. Vali Kamçı, "Kayseri Emniyet Müdürlümüz başarılı bir çalışma ve istihbaratla, CHP'nin düzenlediği yürüyüşe saldırı hazırlığında olan zanlının ele geçirilmesini sağladı" dedi.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri'den araç kiralayan bir kişinin yürüyüşe katılanlara saldırı planladığı bilgisi üzerine başlatılan operasyonda 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi Kamçı, yaptığı açıklamada "Saldırı girişimindeki 6 IŞİD'li yakalandı. Saldırganlardan 2'si Kayseri'de, 2'si Nevşehir'de, 2'si ise Kocaeli'de yakalandı" dedi.

PROCOKASYON MALZEMELERİ

Minibüs içerisinde AK Parti bayrağı bulunduğunu belirten Kamçı, "Provokasyon amaçlı bir eylem hazırlığında oldukları belirlenen zanlılara yönelik operasyon düzenlendi. Minibüsü kalabalığın üstüne sürerek saldırı yapmak istediği belirlenen zanlı, ekiplerimizin takibi sonucu yakalandı. İrtibatlı olduğu kişiler de gözaltına alındı. Başarılı bir çalışmayla, provokatif eylem gerçekleşmeden önlenmiş oldu" diye konuştu.

20170705_2_24565293_23760966_Web

20170705_2_24565293_23760962_Web

Halen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulanan şüphelinin, Kayseri'den gelecek ekibe teslim edileceği belirtildi.

Haber Ara